Zwitsers tijdschrift herbarella ontdekt in Lier het huis van oscar

02 nov 2019 - 15:36

Nieuws

Afgelopen zomer toerden twee redacteurs van het glossy Zwitsers magazine Herbarella(Gartenkultur, Reisen, Küche & Lebensart) in Vlaanderen ter voorbereiding van een nieuw nummer dat volledig zou worden gewijd aan tuincultuur, lifestyle en kunst in Vlaanderen. Ze deden ook Lier aan en lieten voor een reportage in hun blad de keuze vallen op het Huis van Oscar. Ze toonden zich bijzonder enthousiast over het historische pand, de tuin en vooral ook over het kleurrijke oeuvre van kunstschilder Oscar Van Rompay: ‘allesuniek en alleen in Lier te bewonderen’ beweerden ze. Voldoende reden om het Lierse huismuseum aan hun Zwitserse lezers voor te stellen.

In september j.l. verscheen een mooie nieuwe editie van het tijdschrift waarin ook een knap artikel over Oscar van Rompay werd opgenomen. Redacteur Gianni Bombèn titelde zijn artikel Der unsichtbareMahler (De onzichtbare schilder). Beide redacteurs waren immers getroffen door de bijzondere levenskeuze van Oscar Van Rompay die vond dat kunst een privé zaak was en er daarom tijdens zijn leven de voorkeur aan gaf om zijn kunst voor zichzelf te beleven en om zich verre te houden van het kunstwereldje van zijn dagen. Voor de Zwitsers zal door deze publicatie de Lierse kunstschilder Oscar Van Rompay alvast wat meer zichtbaar worden.

Herbarella, Gartendesign in Belgien, Flämische Gartenkunst, Architektur undLifestyle(nr. 48), 112 blz., € 18 . Geïnteresseerden kunnen een ex. bestellen via info@huisvanoscar.be

Tekst: WS

Foto’s: Herbarella

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.