Zusters trappistinnen komen naar Lier

08 okt 2014 - 17:14

Nieuws

Zaterdag 11 oktober wordt in Lier de 1300ste verjaardag van het overlijden op 11 oktober 714 van de stadspatroon Sint-Gummarus gevierd. De herdenking krijgt bijzondere aandacht tijdens de viering om 10.30 uur in de Sint-Gummaruskerk.

Ook de zusters trappistinnen van de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth uit Brecht zullen de viering als eregenodigden bijwonen. Wie de eerste reeks van Annemie Struyf’s ‘In Godsnaam’ volgde of het gelijknamige boek las, zal de zusters van Brecht zeker kennen. Velen weten echter niet dat de zusters een hechte band met Lier hebben. De abdij van Brecht is immers de voortzetting van de abdij van Nazareth in Lier, die met de Franse Revolutie werd opgeheven.

Vanui tde Broederschap van Sint-Gummarus is het de bedoeling de banden opnieuw aan te halmen. De zusters verblijven een ganse dag in Lier. Om 9 uur is er een kort bezoek aan de nog resterende gebouwen van de voormalige abdij van Nazareth in Lier. Om 10.30 uur is er dan de misviering. In de namiddag staan een rondvaart met de Moedige Bootvissers en een rondleiding in de Sint-Gummaruskerk op het programma. Een uniek gegegeven wordt de versperviering om 17 uur, waarbij de zusters de vespers zullen zingen in de Sint-Pieterskapel.

Foto:OLVNB

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.