Zimmerprijzen 2014-2015 uitgereikt

03 okt 2015 - 17:22

Nieuws

Voor de 9de maal werden op initiatief van het Zimmertorencomité en de Rotary Antwerpen-Zimmertoren de Zimmerprijzen uitgereikt. De prijzen zijn bedoeld om het levensideaal van Louis Zimmer levendig te houden en om de leergierigheid bij de jongeren te stimuleren en in het bijzonder de interesse voor de begrippen tijd en ruimte.

Deelnemers en genodigden werden bij aanvang van de academische zitting in het Koninklijk Atheneum A. Vanderpoorten welkom geheten door directeur Ilse De Bast. Burgemeester Frank Boogaerts feliciteerde de initiatiefnemers en dankte de leden van de jury. Hij verwees verder naar de Lierse Scriptieprijzen die bedoeld zijn voor studenten van een universitaire opleiding. Een prijs is bestemd voor een scriptie over Lier. Een andere voor een scriptie met betrekking tot de exacte wetenschappen, de technologie en de innovatie. De winnaar ontvangt een oprijs van 1.000 euro. De scriptieprijzen worden in november uitgereikt in het stadhuis.

De gelegenheidstoespraak werd gehouden door Mevrouw Denise Geens, regiovoorzitter van de Diocesane Inrichtende Machten (DIM) van het bisdom Antwerpen en bestuurder van het Katholiek Onderwijs regio Lier (KOR). Aan de Zimmerprijzen kan worden deelgenomen door leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs van scholen uit Lier en de regio. Zowel theoretische als praktische werken, gerealiseerd door een enkeling of in groep kunnen ingediend worden. De auteurs van de 11 geselecteerde projecten kregen daarop de gelegenheid om hun werk voor te stellen.

Dit was het geval in de categorie BUSO voor de Regenboogschool met het project ‘Decor voor de kunsthumaniora’. Werden genomineerd in de categorie praktische werken: het Gemeentelijk Technisch Instituut Duffel met ‘Segway’; de H.-Hartscholen Heist-op-den-Berg met ‘Be Magical’; het VTI Lier met ‘Ontwerp en bouw van een D-printer’ en het KTA Lier met ‘De ruzie oplosser’. Werden geselecteerd in de categorie theoretische werken: het GITHO Nijlen met ‘Zonne-energie voor particulieren’; het VTI Lier met ‘Windenergie – Windturbines’, het KA Lier met ‘Invloed van licht op fotosynthese’ en het St.-Gummaruscollege Lier met ‘Windturbine’.

Laureaat van de Zimmerprijs werden uiteindelijk Arno Verlinden en Nick Wils van het KA Lier met het project ‘Het bepalen van de kenmerken van een ster door astrofotografie’. De Rotaryprijs werd toegekend aan Jef De Saedeleer, Vincent Engels, Emile Hendrickx en William Morré van het St.-Gummaruscollege voor het project ‘Invloed van muziek op sportprestaties’.

Inschrijvingen voor de 2 Lierse Scriptieprijzen kunnen ingediend worden tot 30 oktober 2015. Inschrijvingsformaliteiten en reglement zijn terug te vinden op www.zimmertoren.be/lierse-scriptieprijzen-2014. Een mail met scriptie en een samenvatting dienen toegestuurd te worden aan info@liersescriptieprijs.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.