Zilveren medaille voor gudrun tijdens internationale beurs

29 jan 2024 - 21:35

Nieuws

Tijdens de ISM-beurs in Keulen – één van de belangrijkste vakbeurzen ter wereld voor de sector van de zoetwaren en de snacks – ontving het Lierse bedrijf Gudrun de zilveren medaille. De onafhankelijke vakjury bestaande uit experten uit de wereld van de industrie, de handel en de wetenschap, bekroonde de innovatieve en duurzame cacaofruit bite ‘Uppa’, die niet alleen plantaardig en lekker is, maar ook opvalt door de unieke verpakking van landbouwafval.

Gudrun ontstond in 1942 en ging in 1974 internationaal. Vandaag produceert het bedrijf – leider op het vlak van ontwikkeling, productie, verpakking en commercialisering van Belgische chocolade en truffels -, zo’n 360 miljoen pralines en truffels die wereldwijd gesmaakt worden. ‘Uppa’ is een lekkernij met een unieke vulling. Door de meester-chocolatiers van Gudrun wordt de witte pulp die rond de cacaoboon zit en meestal op de afvalberg verdwijnt, in de vulling verwerkt. Het resultaat is een fruitige en pittige smaak, mooi in balans met de 76% procent pure chocolade. Volgens Sofie De Lathouwer, CEO van Gudrun, is de prijs een mooie erkenning voor de inspanningen om meer te doen voor onze planeet en de toekomstige generaties. ‘Uppa cacaofruit bites’ zijn een bijzonder lekkere en duurzame delicatesse. Met dit product worden de afvalstromen beperkt. Normaal wordt voor de productie van chocolade slechts 30% van de cacaovrucht gebruikt, met name de boon in de kern van de vrucht. De witte pulp rond de boon is perfect eetbaar, maar wordt meestal weggegooid. Wat ‘Uppa’ nog specialer maakt is de unieke ‘cup’ waarin de ‘cacaofruit bites’ verpakt zijn. Deze is 100% composteerbaar en bestaat uit ‘upcycled’ landbouwafval. De ‘cacaofruit bite’ is tenslotte omhuld door chocoladeschilfers. Een deel van deze schilfers komt los en gaat op de bodem zitten. Blijven 2 van de 15 ‘cacaofruit bites’ in de cup en wordt er een favoriete plantaardige drank aan toegevoegd, dan heeft men nog een lekkere chocoladedrank.

Tekst DéBé

Foto Gudrun

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.