Zaterdagmarkt verhuist voorlopig naar renaat veremansplein

19 mei 2020 - 16:35

Nieuws

Vanaf deze week zijn openbare markten opnieuw toegelaten. De Nationale Veiligheidsraad heeft hiervoor het licht op groen gezet. In Lier heeft de zaterdagmarkt vanaf 23 mei opnieuw wekelijks plaats. Omdat rekening moet gehouden worden met de opgelegde veiligheidsvoorschriften, ziet de markt er voorlopig wel anders uit.

De veiligheidsmaatregelen vragen om een aanpassing van het marktplein. Daarom heeft de markt zoals tijdens de Novemberfoor in overleg met de Lierse Marktvereniging plaats op en rond het Renaat Veremansplein. De opstelling wordt beperkt tot 50 kramen, wat maximaal toegelaten is. Dit betekent dat uitsluitend marktkramers met een vast abonnement hun standplaats kunnen innemen. Tussen de kramen wordt voldoende ruimte voorzien. Per 1,5 lopende meter kraam is maximum 1 klant toegelaten. Flaneren op de markt is nog niet mogelijk. Er mag geen voeding of drank ter plaatse genuttigd worden, de afstandsregels moeten gerespecteerd worden en je moet alleen naar de markt komen. Gevraagd wordt om het marktbezoek zo kort mogelijk te houden.

De toegang tot en het verlaten van de markt is mogelijk via vier in- en uitgangen. Ze bevinden zich aan beide zijden van d Anton Bergmannlaan, de Kruisbogenhofstraat en de Kantstraat. Ter plaatse zal het aantal bezoekers gemonitord worden om zo de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. De marktbezoekers dienen het aangegeven parcours te volgen. Er geldt éénrichtingsverkeer. Tussen 8 en 13 uur wordt toiletmogelijkheid voorzien in de gebouwen van het Atheneum Lier, campus Anton Bergmann. Aan de in- en uitgangen van de markt voorziet de stad ook handgel. Eerder werd al beslist dat de groentekramen kunnen terugkeren naar het Paradeplein, op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Vergunde ambulante verkopers mogen eveneens sinds vorige week hun activiteiten terug opostarten.

Tekst: DéBé

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.