Woonzorgcampus op plaats van oude paradijs

09 okt 2014 - 09:50

Nieuws

De site van het oude Paradijs aan de Kanunnik Davidlaan wordt omgevormd tot woonzorgcampus, met een publieke en een private invulling. Op de campus komen een dienstencentrum, 35 sociale flats voor ouderen en 92 private appartementen.

Het dienstencentrum maakt deel uit van het publieke gedeelte, heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter en zal uitgebaat worden door het OCMW. In het centrum komen een toegangsruimte met onthaalbalie, een grote polyvalente zaal met een cafetaria, 3 burelen en gespreksruimten, 3 leslokalen, een keuken, een berging en een technische ruimte. De realisatie er van is bedoeld om ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. De 35 sociale ouderenflats – verdeeld over 3 verdiepingen – worden verhuurd door de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. 6 flats zijn voorzien van 1 slaapkamer, de andere van 2 slaapkamers.

Het private gedeelte omvat 92 appartementen, een ondergrondse parkeergarage met 108 plaatsen en een fietsenstalling, een crèche en praktijkruimten. De ontsluiting met de wagen gebeurt via de Kanunnik Davidlaan, aan de kant van het Sint-Ursula-Instituut. Voor het overige wordt de site volledig verkeersvrij. Tussen het publieke en het private gedeelte wordt een wandelweg aangelegd en tussen de Kanunnik Davidlaan en de Kapucijnenvest komt een doorgang voor wandelaars en fietsers. Door de OCMW-raad werd de opdracht toegewezen aan de THV Artes Group met zetel in Kruibeke en aan Artes Projects gevestigd in Zeebrugge. Voor de verkoop van de grond ontvangt het OCMW een bedrag van 1,4 miljoen euro.

De sloop van de sinds het einde van 2012 leegstaande Paradijs is voorzien midden 2015, net voor of na het bouwverlof. In functie van de bouwvergunning wordt de bouw van het dienstencentrum en de sociale flats aangevat in het najaar 2015, zodat deze in het voorjaar 2017 klaar kunnen zijn. De bouw van de private appartementen is gepland van april 2016 tot april 2018.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.