Winnaars cycling dinner gehuldigd

07 nov 2015 - 12:02

Nieuws

In het Hof van Aragon huldigde schepen van toerisme Rik Verwaest de winnaar van de Cycling Dinner 2015. Silfried Eggermont uit Deinze en Liliane Kestens uit Dilbeek wonnen een overnachting voor 2 personen in het Hof van Aragon of in de B&B Soetemin. De winnaars waren vergezeld van hun echtgeno(o)t(e) Bernadette Stevens en Jan de Laat.

Van begin april tot einde september werden 4.329 inschrijvingen genoteerd voor 2 culinaire fietstochten in de regio rond Lier. De ene tocht trok richting Boechout-Kontich; de andere naar Schilde. Na een heerlijk ontbijt op de Grote Markt, kon onderweg al naargelang de gekozen route genoten worden van een bord soep in Boechout of Zandhoven, ene hoofdgerecht in Kontich of Broechem en een dessert in de Soetemin of in het Tendelhof. 1.855 deelnemers opteerden voor de route richting Kontich. 2.474 verkozen een tocht naar Schilde.

Onderweg moesten enkele vragen beantwoord worden. Ze werd geïnformeerd naar de andere naam van de Sint-Jacobskapel (de Spaanse kapel), het opschrift van een kapelletje, het jaartal van een kasteeltje (1289), de spreuk van Timmermans op een spiegel in de Soetemin, de lengte van de antitankgracht (33 km), het startjaar van afspanning De Moor (1989) en de naam van het schaap in de tuin van het Tendelhof (Arthur). In het totaal werden 1.134 antwoordformulieren ingediend. Volgens jaar wordt deze toeristische succesformule beslist herhaald en komt ere een nieuwe route richting Herentals. Bovendien kan bij Toerisme Lier een geschenkbon ter waarde van 35 euro bekomen worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.