04 aug 2014 - 10:04

Nieuws

Na een onderbreking van ruim 25 jaar heeft Lier nog ééns een wielerhoogdag beleefd. Initiatiefnemer was de vernieuwde ploeg van Lierse Bicycle Club onder leiding van voorzitter Bart Langmans. Het hoogtepunt van de dag was de 1ste Omloop van de Lierse Rivieren, die werd gewonnen door Tom Oerlemans uit Lint.

De sportieve dag werd ingezet met een loopfietskoers, die werd gewonnen door niemand minder dan de achterkleindochter van Rik Van Steenbergen. Tevens werd hulde gebracht aan Tom Arnouts, clubman en nationaal kampioen cyclocross. De Grote Markt was voor de gelegenheid omgevormd tot een echt wielerdorp met een speelbus voor de allerkleinsten, diverse optredens op een podium, een VIP-café en een VIP-tent met culinaire hoogstandjes.

Voor de Grote Prijs Remi De Moor verschenen 71 nieuwelingen aan de start. Zij kregen 7 rondes van 9 kilometer doorheen de binnenstad en langsheen de kanaaldijk voorgeschoteld. De overwinning ging naar Levi Jacobs uit Sint-Job-in-’t Goor, die vier medevluchters in de spurt klopte. Ereplaatsen gingen naar Jarno Mondelaers uit Laakdal en naar Jorni Gerinckx uit Kasterlee.

Na een korte rustpauze gaf burgemeester Frank Boogaerts het startschot voor de 1ste Omloop van de Lierse Rivieren, een wedstrijd voor elites zonder contract en beloften in het kader van de ‘Antwerp Cyckling Trophy’. Onder de 51 deelnemers bevonden zich 11 Nederlanders, 1 Brit en zelfs 1 renner uit Maleisië en Nieuw-Zeeland. Ze moesten verdeeld over 13 ronden in het totaal 118 kilometer afleggen. Langsheen het parcours verdrongen de wielerliefhebbers zich achter de afsluiting.

Bij de beloften verschenen Rob Leemans (1) uit Meerle, Jeff Peelaers (2) uit Herentals en Dries Verstrepen (3) uit Herselt, op het podium. Bij de elites zonder contract won Tom Oerlemans uit Lint het pleit voor Tom Van Den Bosch uit Duffel en Sven Wielandt eveneens uit Duffel. Na de huldiging werd in de VIP-ruimte in aanwezigheid van meerdere oud-renners van Lierse Bicycle Club nog lang nagekaart over het roemrijke verleden van de club en over het succes van de wielerhoogdag die beslist om herhaling vraagt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.