Wiegelied van tom marien voor kraamafdeling van h.-Hartziekenhuis

19 feb 2016 - 13:30

Nieuws

Zoals eerder gemeld heeft auteur Tom Mariën een wiegelied geschonken aan de kraamafdeling van het H.-Hartziekenhuis. In een mededeling geeft de dichter tekst en toelichting bij deze schenking.

‘Voor de geboorte van mijn kinderen heb ik het nut van slaapliedjes nooit goed gevat. Maar na enkele nachten met een huilend kind in de armen, begrijp je als de beste waarom mensen aan het zingen gaan. Wellicht is het begrip wiegeliedje zo oud als de straat zelf. Ik schreef het wiegeliedje voor mijn eigen kinderen. Ze werden er best wel rustig van. Maar uiteindelijk zat de tekst toch vooral stof te verzamelen in een schuif. Het leek me wel mooi om het gedicht aan de afdeling materniteit te schenken. Gelukkig vond ik vormgever Jef Vingerhoets bereid om er een fraai beeld voor te ontwikkelen. Muzikant Stijn Trauwaen zette de woorden op muziek. Nu weet ik eindelijk hoe deze berceuse klinkt’.

Tom Mariën voegt er aan toe: ‘Veel mensen vragen me waarom ik me bezighoud met poëzie. Ze zien het nut er niet van in. Dan kan ik ze enkel gelijk geven. De poëzie is een ongelooflijk nutteloos iets. We gaan de begroting niet rond krijgen met enkele gedichten. We zullen er geen slepende ziektes mee kunnen genezen. Maar de poëzie, hoeft niet zinloos te zijn. En als er binnenkort een baby rustiger de nacht ingaat, dankzij dit wiegelied, dan is het schrijven en componeren ervan ontzettende de moeite waard geweest’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.