Werkzaamheden en verkeersaanpassingen aan leopoldplein

20 okt 2016 - 17:23

Nieuws

Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 4 november worden werkzaamheden uitgevoerd aan het Leopoldplein. Enerzijds wordt de overkapping van de bushaltes van De Lijn gesloopt, anderzijds worden renovatiewerken aan de buitenzijde van de tunnelwanden uitgevoerd. Gedurende deze periode zijn enkele verkeersaanpassingen noodzakelijk.

De bestaande busoverkapping van De Lijn wordt vervangen door 2 nieuwe schuilhuisjes met 2 zitbanken, verlichting met zonnepanelen en een vuilnisbak. Ze komen op de verhoogde berm tussen de huidige standplaats van de bussen en het station. De rijbaan aan de overzijde van het station wordt ter hoogte van de werken afgesloten. Er wordt wel een doorgang voor fietsers vrijgehouden. Aan de zijde van het station wordt de rijbaan langs beide zijden opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen en dit doodlopend aan de werken. Een gedeelte van de parking aan de Tramweglei wordt parkerevrij gemaakt, om tijdelijke bushaltes in te richten. Voor het verkeer vanuit de richting Ring/Boomlaarstraat naar het station, wordt een omleiding voorzien via de Boomlaarstraat, de Baron Opsomerlaan, de Antwerpsestraat en het Leopoldplein.

De renovatiewerken aan de buitenzijde van de tunnelwanden worden in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens de eerste fase – van 24 tot en met 28 oktober – wordt naast de tunnel richting station een fietsstraat ingevoerd. Naast de tunnel richting centrum wordt het Leopoldplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Tijdens de tweede fase – van 31 oktober tot ren met 4 november – wordt op de Antwerpsesteenweg langs beide zijden van de tunnel tussen de Spoorweglei en de Zagerijstraat een fietsstraat ingevoerd. De Zagerijstraat wordt tussen de Antwerpsesteenwge en de Eeuwfeestlaan opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen, doodlopend aan de Antwerpsesteenweg. De tunnel blijft al die tijd open voor het verkeer.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.