Wapenstilstand in Lier herdacht

12 nov 2013 - 12:59

Nieuws

Zoals op vele plaatsen in het land, werd ook in Lier het einde van wereldoorlog I met de nodige luister herdacht. Tal van burgerlijke en militaire autoriteiten woonden in de Sint-Gummaruskerk een religieuze plechtigheid bij. Nadien werd hulde gebracht aan het monument van de gesneuvelden in de Begijnhofstraat en op het militaire kerkhof aan de Mechelsesteenweg.

Tenslotte volgde een ontvangst in het stadhuis.

In het stadhuis werden de genodigden toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts. Hij verwees naar de vele slachtoffers die vooral in de Westhoek vielen, waar voor het eerste chemische wapens zoals traangas, gifgas en mosterdgas gebruikt werden. Ook Lier ontsnapte niet aan de oorlogsgruwel en werd na de val van de forten in de omgeving grotendeels verwoest. Ondanks de goede intenties wordt vandaag helaas op vele plaatsen nog steeds oorlog gevoerd.

De burgemeester bracht hulde aan de talloze slachtoffers van wereldoorlog I en van alle andere oorlogen, die hun leven gaven voor het behoud van de vrijheid en de vrede.

Volgend jaar wordt ook in Lier het beging van de eerste wereldoorlog op passende wijze herdacht.

De 11 novemberherdenking werd op prachtige wijze muzikaal opgeluisterd door de stadsharmonie Koninklijke Leo XIII. Het optreden van de 25 muzikanten werd door alle prominenten naar waarde geschat. De harmonie zal trouwens voortaan alle officiële plechtigheden opluisteren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.