Wandeling langs monumentale muurschilderingen

06 okt 2016 - 12:50

Nieuws

Op zijn initiatief heeft Lierenaar Joachim Lambrechts samen met een tiental graffitikunstenaars de voorbije maanden 12 huisgevels in de stad van een monumentale muurschildering voorzien. Via een gratis stadsplan met informatie over de kunstenaars, kunnen een tiental gevels op eigen houtje ontdekt worden. Visit Lier, de gidsenvereniging Argus, Artafact en jeugdhuis De Moeve, organiseren bovendien rondleidingen met een stadsgids.

Toen het stadsbestuur de vraag van Joachim Lambrechts, die in het verleden al stiekem een muurtje beschilderde, en Artafact ontving, bestond er volgens schepen Rik Verwaest aanvankelijk enige aarzeling. Uiteindelijk werd het licht op groen gezet en mag het resultaat beslist gezien worden. De positieve reacties bleven dan ook niet uit. De muurschilderingen zijn een eigentijdse, moderne kunstvorm waarbij terug gegrepen wordt naar klassieke Lierse legendes zoals de Schapekoppen in de Masfortbaan, de Druiventrosdragers van ‘Pallieter’ en zelfs Wimmeke Punk in de Papegaaistraat. Initiatiefnemer Joachim Lambrechts gebruikt vooral zwarte en witte verf met een extra accentkleur.

Volgens An-Sofie Gysemans van Aretafact nam de voorbereiding zo’n twee jaar in beslag. Jonge, beginnende kunstenaars kregen bovendien de gelegenheid om elektriciteitskastjes te beschilderen. Een rondleiding met stadsgids van 1 uur kost 60 euro. Wie de voorkeur geeft aan een trip van 2 uur en een workshop betaalt 100 euro en 8,50 euro voor het materiaal. Naast deze themawandeling heeft Argus nog twee recente wandelingen op haar actief: ‘Melk de Dag’ rond ‘Pallieter’ en ‘Toen kwam Willem’, rond de Hollandse periode van 1815 tot 1830 in Lier.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.