Wandelen langs trage wegen

04 okt 2014 - 12:54

Nieuws

Tijdens het weekend van 18 en 19 oktober organiseert zowel de werkgroep Trage Wegen Koningshooikt als de gelijknamige werkgroep Lier een groene wandeling. In Koningshooikt wordt langs de Voetweg 49 gewandeld. In Lier gaat het richting Kapellekesbos.

Voetweg 49 verbindt de Aarschotsesteenweg nabij het kruispunt met de Schollebeekstraat, met de Slenderstraat op de grens met Koningshooikt. Deze voetweg komt voor in de Atlas der Buurtwegen en moet dus toegankelijk zijn en onderhouden worden. Sinds 2007 ijvert de werkgroep Trage Wegen Koningshooikt voor de vrije doorgang. Op 10 mei van dit jaar werd nog bij de stad aangedrongen om deze voetweg te herwaarderen en toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers. Op zaterdag 18 oktober organiseert de werkgroep een wandeling over een afstand van 5,7 kilometer. Halfweg wordt een ludiek oponthoud gehouden. Het vertrek is voorzien om 10 uur aan de kapel van ’t Lammeke in Koningshooikt, aan het kruispunt van de Liersebaan en de N10.

In Lier is onder leiding van Guy Meulepas nu ook een werkgroep Trage Wegen van wal gestoken. Het eerste initiatief is op zondag 19oktober een leuke wandeling van 8 kilometer over zoveel mogelijk trage wegen naar het Kapellekesbos. Deze wandeling past in het kader van de Week van het Bos.De deelnemers kunnen bij deze gelegenheid kennis maken met het project ‘Groene Gordel rond Lier’. Hoervoor gaat de werkgroep een route uittekenen langs zoveel mogelijk bestaande en te herwaarderen Trage Wegen. De wandeling vertrekt om 10 uur aan het station van Lier.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.