16 mrt 2025 - 16:05
NieuwsDe jongste opendeurdag van het VTI – Lier had een bijzondere betekenis. Met de nodige luister werd de nieuwe naam en de toekomstige visie van de school voorgesteld. O.m. toekomstgericht leren en samenwerking met de bedrijfswereld staan centraal. Als ‘TINC+’ profileert de onderwijsinstelling zich als dé Lierse steamschool voor hedendaags technisch- en beroepsonderwijs.
Bij aanvang van de opendeurdag werden de talrijke genodigden – w.o. de schepenen Ivo Andries, Niels De Bakker en Ilse Lambrechts – welkom geheten door personeelsdirecteur Nancy Pauwels en leerlingendirecteur Anneleen Broeckx. Zij vestigden er de aandacht op dat de dag in het teken van ontmoeten en ontdekken stond, verwezen naar het uitgebreide studieaanbod en naar de nieuwigheden vanaf volgend schooljaar. Namens het schoolbestuur KOBA wees Ilse Vandermot op de grote maatschappelijke uitdagingen voor het technisch onderwijs. Met de toevoeging van de A aan het Stemaanbod, wordt het aspect creativiteit benadrukt. Daarnaast is het belangrijk om de tradities te behouden. Kevin Francken die het project begeleidde, stelde de vernieuwde visie voor. Schepen Ivo Andries benadrukte de rol van de school als betrouwbare partner van de stad.
Onder de vorm van zitbanken en de afgesloten vestiaire in cultuurcentrum De Mol, werden al concrete projecten uitgevoerd. Hij benadrukte verder het belang van het slaan van bruggen tussen het onderwijs en de bedrijfswereld. Kevin Francken mocht aansluitend de nieuwe naam ‘Tinc+’ onthullen. ‘Tinc+’ verwijst naar Techniek, Innovatie, Nijverheid en Creativiteit. De + naar de meerwaarde die wordt geboden. Het officieel gedeelte werd afgesloten door technisch directeur Stefan Serneels, die op zijn beurt verwees naar de kernwaarden innovatie, toekomstgericht en vakoverschrijdend leren, creativiteit en samenwerking. Claudia De Moor van V Sure hield namens VOKA en JOL nog een boeiende lezing over de samenwerking met bedrijven. Vrijdag 23 mei heeft in de school van 16 tot 21 uur een tentoonstelling plaats, waarbij de projecten van de leerlingen extra in de kijker worden geplaatst.
Tekst DéBé
Foto Luc Peeters