Vrijwilligers gezocht voor thesisonderzoek

12 jan 2016 - 14:18

Nieuws

Annelies Broeckx uit Lier studeert geografie aan de Universiteit Gent. Voor haar masterthesis werkt ze aan een onderzoek over het gebruik van het landschap door de mens. Dat landschap, de omgeving, de ruimte kan de mens immers op verschillende manieren gebruiken. Hij of zij kan er wandelen, fietsen, mensen ontmoeten en dingen doen in het kader van de vrije tijd. Het landschap biedt ook de ruimte om te wonen en te werken, voeding, water en oriëntatiepunten.

Het onderzoek is bedoeld om na te gaan waar een aantal gebruiken van het landschap zich situeren. De resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt door onder andere overheden in functie van ruimtelijke planning. Het onderzoek richt zich heel specifiek tot het grondgebied van Lier en Koningshooikt. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de vesten vaak worden gebruikt als ruimte om te joggen, kan het sportbeleid hierop geënt worden. Wordt een bepaald gebied door de respondenten als zeer waardevol bestempeld, omdat men daar rustig kan wandelen of van de omgeving genieten, lijkt het opportuun om dit gebied te vrijwaren en er eventueel in te investeren.

Om dit onderzoek uit te voeren is de auteur op zoek naar mensen voor een interview. Tijdens het interview wordt gepolst naar het gebruik van het landschap in de vrije tijd. Dit gebeurt volledig anoniem. In overleg wordt gekeken naar het geschikte moment en de geschikte locatie. Wie interesse heeft om bij te dragen tot dit onderzoek, in Lier of Koningshooikt woont en zich tijdens de maanden januari en februari 30 à 45 minuten kan vrijmaken, kan contact opnemen via annelies.broeckx@ugent.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.