Voorontwerp voor heraanleg vesten aan ros beiaardstraat

21 jan 2015 - 21:03

Nieuws

Het schepencollege heeft het voorontwerp voor de heraanleg en de ophoging van de vesten aan de Ros Beiaardstraat goedgekeurd. De werken worden normaliter voor het einde van 2015 en het begin van 2016 uitgevoerd, nog voor het einde van de ruwbouwwerken van de appartementen van het project Sion. De kosten worden volgens schepen Bert Wollants geraamd op 3.365,31 euro.

In 2012 werd de studieopdracht voor de heraanleg van de Ros Beiaardstraat toegewezen aan Grontmij. Het voorontwerp werd besproken met de bewoners van de Ros Beiaardstraat en van de wijk het Looks en daarop gefinaliseerd. Het resultaat van de besprekingen werd samen met het voorontwerp voor de Veematkt en de Zaat bij het einde van 2013 voorgesteld aan het schepencollege. Als gevolg van de planning van het project Sion, werd de heraanleg in verschillende fasen opgesplitst. Zo zal eerst werk gemaakt worden van de heraanleg en ophoging van het eerste stuk vesten tussen het kruispunt en het project Sion. In een latere fase volgt de wegenis en de riolering van de Ros Beiaardstraat en wordt een brug naar Nazareth voorzien.

Grontmij maakte een voorontwerp om het eerste stuk van de werken te kunnen uitvoeren. Het jaagpad wordt opgehoogd tot op het niveau van de bovenzijde van de betonnen kaaimuur. Er wordt een wandelpad voorzien van minimaal 2,36 meter en een fietspad met een breedte van 2,5 meter. De mogelijkheid om dit stuk van de vesten te verlichten, wordt onderzocht op de haalbaarheid. Onder de vorm van trappen en hellingen worden voldoende toegangen voorzien om deze zone te kunnen bereiken. Aanvillend zal een proefproject rond fietskluizen mee geïntegreerd worden, waarbij buurtbewoners een overdekte en afgesloten fietsenstalling kunnen huren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.