Voorlaatste manche van natuurlopen 2023-2024

26 feb 2024 - 17:08

Nieuws

Tijdens de jongste manche van de Powerplus Natuurlopen 2023-2024 van AV Lyra Lierse, haalden 565 deelnemers de finish in het Netestadion. Daaronder 419 mannen en 146 vrouwen. De deelnemers hadden de keuze uit een afstand van 5, 10 of 25 kilometer. Zaterdag 23 maart wordt de editie 2023-2024 afgesloten met een kidsrun, G-run, 5 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon.

Podiumplaatsen van 24 februari 2024: 25 kilometer heren: 1 Joachim Wera, 2 Barthelemy Geldof, 3 Dries Devloo. 25 kilometer vrouwen: 1 Ine Wittevrongel, 2 Jana Nys, 3 Marjan Van Rompay. 10 kilometer heren: 1 Rik Thijs, 2 Vince Van de Poel, 3 Jeff De Bondt. 10 kilometer vrouwen: 1 Jeanne Bicke, 2 Lauren Vermeulen, 3 An Claes. 5 kilometer heren: 1 Mats Vervoort, 2 Louis Vanroy, 3 Pep Delvaux. 5 kilometer vrouwen: 1 Charlotte Vervoort, 2 Marie Luyckx, 3 Marthe Roelans.

STIJGENDE BELANGSTELLING VOOR REPAIR CAFE

Na de start op het binnenplein van het voormalige Timmermans-Opsomer-huis, had de jongste editie van het Repair Café plaats in ’t Hofke aan de Karthuizersvest. Het nog jonge initiatief is blijkbaar al goed ingeburgerd in Lier. Er boden zich niet alleen meer hulpzoekende aan, ook het contingent van technisch onderlegde vrijwillige herstellers is toegenomen.

Na anderhalf jaar voorbereiding had een eerste Tredpair Café in oktober 2023 plaats. Eén van de initiatiefnemers was Heidi Heymans van De Stuyverij. Een bericht via de sociale media leverde tal van positieve reacties op en toonde duidelijk aan dat er nood was aan een toegankelijk en laagdrempelig herstelatelier. Het Repair Café is een plek waar iedereen zonder onderscheid kan langskomen om dagelijkse voorwerpen te laten herstellen door vrijwilligers. Opnieuw werden hoofdzakelijk elektrische apparaten, huishoudelijke toestellen, kleding, IT-materiaal en speelgoed, aangebracht. Het gaat niet alleen om het herstellen op zich, maar het Repair Café is ook een plaats waar vaardigheden worden doorgegeven om spullen zelf te kunnen herstellen. Ontmoeting, samenhorigheid en verbondenheid, evenals bijdragen tot een duurzame wereld, spelen dan ook een belangrijke rol. De herstelling is gratis; vervangstukken moeten wel betaald worden. Ter plaatse kan een vrije gift gegeven worden, wat vele bezoekers met een goed gevoel dan ook graag deden. Het Repair Café kolt nog samen op 9 juni, 8 september en 1 december, telkens van 10 tot 13 uur in ’t Hofke aan de Karthuizersvest.

Tekst DéBé

Foto Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.