Voor de eerste maal werd ‘de fierelier’ uitgereikt

24 jun 2015 - 15:08

Nieuws

In Lier zijn ruim 300 vrijwilligers actief die zich engageren voor de stad of het OCMW. Daarnaast zijn er ook tal van inwoners die zich inzetten voor hun medemens. Om hen te belonen zal een jury de titel van ‘FiereLier’ maandelijks toekennen aan een vrijwilliger of een groep van vrijwilligers. De eerste groep die hiervoor in aanmerking kwam, waren de vrijwillige chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale.

In maart werden de vrijwilligers op initiatief van de stad en het OCMW reeds in het stadhuis ontvangen. Ditmaal had een ontvangst plaats in het Sociaal Huis op de Dungelhoeffsite. Vrijwilligers zijn actief in o.m. het leescafé, het cultuurcentrum, het woonzorgcentrum en de dienstencentra, evenals bij diverse activiteiten en evenementen. Daarnaast zijn er inwoners die de stoep van een bejaarde buur sneeuwvrij maken, actief zijn binnen een Buurt Informatie Netwerk, het onkruid op straat verwijderen of boodschappen doen voor een bejaarde of zieke persoon.

Maandelijks zal een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de culturele sector, de dienst welzijn en de cel handhaving, een vrijwilliger of en groep van vrijwilligers selecteren voor een ‘FiereLier’. De eerste groep die hiervoor in aanmerking kwam, waren de vrijwillige chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale. Zij brengen Lierenaars die niet goed te been zijn naar de kapper, de kaartclub, een familielid, het rustoord, het dienstencentrum of de dokter. Zodoende ontvingen: Gilbert Peeters, Marc Moorkens,Paul Fioole, Wilfried Van Den Wildenbergh, Freddy Wintermans, Jacqueline Vets, Francois Caels, Leonard Joos en Gaston Uytterhoeven uit handen van burgemeester Frank Boogaerts, OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten en schepen Rik Verwaest een centrumbon ter waarde van 25 euro en een schapekoppenproduct.

Wie een beroep wenst te doen op de Minder Mobielen Centrale kan hiervoor terecht in dienstencentrum de Waaier, Dorpstraat 111 in Koningshooikt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur, tel. 0470-81 01 34. Tijdig reserveren is wel de boodschap.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.