Volkspret tijdens de 84ste donkfeesten

17 jul 2013 - 13:35

Nieuws

Gespreid over de eerste twee weekends van augustus en de feestdag van 15 augustus hebben de 84ste Donkfeesten plaats. De bestuursploeg heeft ééns te meer een mooie affiche samengesteld. De inkom voor alle activiteiten is nog steeds gratis.

De Donkfeesten gaan vrijdag 2 augustus om 18 uur van start met de ‘Kids Party’. Op de tonen van dj Da Bartman kunnen de kinderen zich verkleed als cowboy of indiaan uitleven op de dansvloer. ’s Avonds worden vanaf 21 uur de partygangers verwacht voor de ‘5de Foute Frijdag Party’. Als dresscode kunnen ze een jeansbroek, een geruit hemd, een hoed en een paar stevige laarzen uit de kast halen. Bijzondere gasten zijn de ‘Gipsy Dance Girls’ van Sir William. Die avond is een speciale prijs voorzien voor de best verklede party-crew. Zaterdag 3 augustus spelen tijdens de ‘Donk Cover Night’ twee knappe coverorkesten. Vooreerst wordt het podium ingenomen door het orkest ‘SoulpAwer’, dat al ruim zeven jaar optreedt in de ruime regio. Vorig jaar mochten ze op de Lilse Bergen voor 2.500 feestvierende jongeren, de herfstontmoeting van de Scouts en Gidsen van Vlaanderen afsluiten. Nadien wordt de rol overgenomen door de ‘Incredible Time Machine’. De band voert de aanwezigen mee naar de jaren ’60, met enerzijds de Flower-Power-periode en anderzijds de hoogdagen van de Franse meezingers uit dezelfde periode. De band was reeds tien jaar geleden te gast op de Donk. Zondag 4 augustus is gans het gezin welkom op de Zomerse Donkdag. Vanaf 14 uur kunnen tal van standwerkers bewonderd worden zoals de kantwerksters van de SASK, smid Ludo Daems, auteur Ludo Geluykens en cartoonist D’Auwe.Voor de kinderen staan springkastelen en spelkraampjes opgesteld. Ze kunne zich laten schminken en de dieren aaien op de kinderboerderij. De bezoekers kunnen verder een tocht met de huifkar maken of zich wagen aan het struyfvogelspel. Als primeur wordt vanuit Zeeland een aloude molen getrokken door een Brabants trekpaard naar Lier gehaald. De ‘Gipsy Horse Riders’ zorgen opnieuw voor een adembenemde show. Vanaf 16 uur worden de vuren opgewarmd voor de super Donk-Barbecue. Volwassene betalen hiervoor 12 en kinderen slechts 6 euro. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. Al die tijd zorgt de Koninklijke Harmonie Leo XIII voor aangename muziek. ’s Avonds wordt vanaf 20 uur opnieuw teruggegaan in de tijd met vijf jonge, professionele muzikanten en wordt de dag afgesloten met een optreden van de veelbelovende charmezanger David Vandyck.

Na een korte rustweek wordt de draad zaterdag 10 augustus weer opgenomen met de ‘Saturday Night Donk Fever’. Deze wordt om 20.45 uur geopend door de Portugese zangeres Dina Rodrigues, die sinds 2001 in ons land aan de kust woont. Het voorbije seizoen verscheen ze op TV, als de charmante gastvrouw in het programma ‘Komen Eten’. Om 22 uur is het de beurt aan LImburger Maarten Cox, die furore maakte in ‘Idool 2004’. De kroon op het werk wordt gezet door het orkest ‘The Vicious’ , dat reeds voor de zesde opeenvolgende maal te gast is op de Donk. De muzikanten pakken uit met een nieuwe show en een dito outfit. Zondag 11 augustus kan tussen 11 en 15 uur ingeschreven worden voor een fietshappening over een afstand van 25 kilometer. Inschrijving en vertrek is ook mogelijk aan het keerpunt, de weide van de handboogschuttersmaatschappij Sint-Sebastiaan, Drie Eikenstraat 13 in Edegem. Om 14 uur kunnen de kaartliefhebbers deelnemen aan een spelletje ‘slagen halen’, waarbij flink wat geldprijzen kunnen gewonnen worden. ’s Avonds is het al humor troef tijdens de Koldershow met Ivo Pauwels – beter bekend als Nonkel Jef- en Diana More. Zij krijgen de steun van het muzikale duo Dirk Peeters. Donderdag 15 augustus valt het doek over de 84ste Donkfeesten met de befaamde Donkkoers. Ze werd een eerste maal gereden in 1929. 84 jaar later is het oorspronkelijke reglement nog steeds van kracht en mogen uitsluitend huidige en vroeger

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.