Volkse pret tijdens 17de paterkeskermis

20 aug 2014 - 11:22

Nieuws

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus heeft de 17de editie van de vernieuwde Paterkeskermis plaats. De meeste activiteiten worden andermaal georganiseerd in en rond de feesttent op het Renaat Veremansplein en de Ernest Staaslei.

Paterkeskermis werd een eerste maal georganiseerd in 1997, in opvolging van de vroegere braderij van Bernardus. Vijf jaar later stond de tent opgesteld aan cremerie Jerome in de Frederik Peltzerstraat. Nadien volgde de verhuis naar het Renaat Veremansplein en alweer drie jaar later naar de huidige inplantingsplaats. De editie 2014 gaat vrijdag 22 augustus van start. ’s Avonds trekken de Kartuizerspaterkes het feestgedruis op gang, waarna Ruth McKenny en zijn Partyband de tent aan het zingen en het dansen zetten.

Zaterdag 23 augustus wordt de kermisvreugde verder gezet, met als één van de hoogtepunten de rondgang van de vermaarde Paterkesstoet met de reuzen van de wijk, de Lierse Keersters en de Pallietertoeters. Onderweg wordt enkele malen halt gehouden om bij te tanken. ’s Avonds wordt in de feesttent alweer verder gevierd. Zondag 24 augustus vormt al van ‘ ochtends vroeg de traditionele rommelmarkt één van de blikvangers. De standhouders staan opgesteld in de verkeersvrije Kartuizersvest, de Parelstraat, de Kantstraat, het Renaat Veremansplein en de Kavesweg. Paterkeskermis wordt tenslotte afgerond met een nieuwe muzikale avond in de feesttent. Tot en met maandag 25 augustus om 12 uur wordt de Ernest Staaslei afgesloten voor alle verkeer.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.