Vlaamse premiere bij de schoolbond

24 feb 2014 - 18:35

Nieuws

Tijdens de maand maart pakt de Schoolbond uit met een première voor Vlaanderen. ‘Weet ge wat?’ is de jongste creatie van Herman Boets, die tevens de regie voert. Hiervoor ontving hij een creatiepremie van Sabam/Opendoek. Het stuk wordt tot leven gebracht door Bob Eggers en Kizzy Van Asch.

‘Weet ge wat?’ brengt het verhaal van een man en een vrouw die elkaar graag zien, maar hiervoor niet dezelfde woorden hebben. Hij (45) is een leraar esthetica, die van een verlofregeling geniet en actief is als woordkunstenaar. Als stand up comedian, schrijver en acteur bereidt hij zijn volgende zaalshow voor. Zij (28) was één van zijn leerklingen in het secundair onderwijs. Ze heeft een diploma economie, maar werkt bij een begrafenisondernemer en zorgt zo voor een vast inkomen. Zij is zijn klankbord, steun en toeverlaat, zijn vangnet en zijn rugdekking. Ze zijn zo’n tien jaar getrouwd en hebben drie kinderen, waarvan twee van hen samen. Na een avondje uit voeren ze in zijn werkruimte een moeizaam gesprek over hun relatie.

Het gesprek wordt gekenmerkt door krasse, soms cynische en scherpe dialogen afgewisseld met een bijtijds romantisch moment. Al gauw gaat het over hoe anders vrouwen dan mannen over liefde en jezelf zijn denken. Zij vindt dat hij zijn liefde onvoldoende toont en dat zij te weinig inzicht krijgt in zijn diepe innerlijke wereld. Hij vindt dat ze de liefde te veel ophemelt en er te veel van verwacht, wat volgens hem niet realistisch is. Hij vindt ook dat ze te diep wil graven in zijn innerlijke en dat ze het beter wat zachter aan zou doen.

Voorstellingen hebben plaats op vrijdag 14, zaterdag 15, dinsdag 25, vrijdag 28 en zaterdag 29 maart om 20 uur, evenals op zondag 23 maart om 15 uur in het Schoolbondtheater, Predikherenlaan 53.

Kaarten kunnen bekomen worden via www.schoolbond.be, tel. 03-489 39 39 of de zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur in de foyer van de Schoolbond.

Foto’s: Schoolbond

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.