‘visit Lier’ in mooiste kantoor ter wereld

30 jun 2016 - 01:02

Nieuws

‘Perpetuum mobile’. Alles is voortdurend in beweging. Zo ook het infokantoor van Toerisme Lier, de voorganger van ‘Visit Lier’. Tijdens de maanden juli, augustus en september is het ondergebracht in de voormalige raadzaal op de eerste verdieping van het stadhuis. Van oktober tot maart 2017 verhuist het naar de vroegere stadskantoren in het Schaeckbert aan de Grote Markt 57, om vervolgens terug te keren naar het stadhuis.

Volgens schepen Rik Verwaest beschikt Lier nu over het mooiste toeristische infokantoor van het land en mogelijk van de wereld. Sinds de verhuis van de gemeenteraad naar de Dungelhoeffsite stond het mooie stadhuis leeg en was het er bij momenten akelig stil. Vermits de toeristische dienst de bezoekers uit binnen- en buitenland in de kelder moest ontvangen, lag een promotie hogerop voor de hand. Hij dankte de Vlaamse overheid die de ontwerpstudie mee financierde en de personen en instanties betrokken bij het uittekenen en uitvoeren van de plannen.

In een historische omgeving staan 3 multimediale modules opgesteld, die verschillende facetten van de stad belichten. De bezoekers vinden er ook een touch screen met wandel- en fietskaarten, digitale affiches, een videowall, brochures, een kleine shop en een ziteiland aan de wenteltrap. In oktober volgen nog renovatie- en aanpassingswerken. Zo moet de toegangkelijkheid verbeterd worden met een lift voor rolstoelgebruikers en een nieuwe trap, komt er een grote keuken en wordt het sanitair vernieuwd.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.