Verplichtingen voor het dragen van het mondmasker

14 jul 2020 - 17:20

Nieuws

Het dragen van een mondmasker was al verplicht op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep (zoals dit van kapper). Sinds 11 juli is het nu ook verplicht in winkels en winkelcentra, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea, bibliotheken en andere stedelijke publieke binnenlocaties (vanaf 12 jaar).

In Lier zijn dit als musea: het stadsmuseum en de Zimmertoren en –museum; de bibliotheek, maar niet voor wie zittende consumeert in het leescafé en ook niet in de vergaderlokalen en de tuinen; bij Visit Lier, behalve bij huwelijksplechtigheden in de trouwzaal van het stadhuis; het stadskantoor, het Social Huis en het gemeentehuis van Koningshooikt, behalve in vergaderlokalen en gespreksruimtes; de dienstencentra, maar niet voor wie er zittend consumeert of in één van de vergaderzalen; andere stadslocaties met een publieke functie zoals het onthaal van de sportdienst, de jeugddienst en het cultuurcentrum.

Daarnaast gelden zes gouden regels. (1) Respecteer de veiligheidsafstand van 1,5 meter, behalve voor mensen van het eigen gezin, de uitgebreide bubbel en voor kinderen jonger dan 12 jaar onderling. (2) Was gereld de handen. Geef geen hand of kus bij een begroeting. (3) Activiteiten hebben bij voorkeur buiten plaats. Kan dit niet zorg dan voor voldoende verluchting. (4) Neem extra voorzorgsmaatregelen bij het zien van mensen uit de risicogroep. (5) Beperk de contacten tot 15 personen per week. (6) Beperk de omvang van de groepsbijeenkomsten (15 personen, inclusief kinderen).

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.