Vernieuwde speeltuin fel in trek

01 apr 2024 - 19:07

Nieuws

De vernieuwde speeltuin van het stadspark is de voorbije dagen een bijzondere attractiepool geweest. Op Paasdag kwamen er 80 kindjes er paaseieren rapen op uitnodiging van de Gezinsbond. Op Paasmaandag vielen de opgesmukte speeltuigen massaal in de smaak van het jonge volkje. Jammer dat voor de volgende vakantiedagen wisselvallig weer wordt aangekondigd.

Nadat de aankoop van het benodigde materiaal al in juni 2023 werd goedgekeurd, werd de speeltuin van midden februari tot einde maart afgesloten voor het uitvoeren van de noodzakelijke opknap- en herstellingswerken. De meeste toestellen waren in gebruik sinds 2011, werden geregeld onderhouden en gecontroleerd naar de veiligheid, maar konden na ruim 10 jaar een grondige beurt best gebruiken. Zo werd het hout op vele plaatsen vervangen door duurzame houtsoorten, kregen de speeltuigen nieuwe daken en vloerplaten, evenals een grondige schilderbeurt. Omwille van de minder gunstige weersomstandigheden moet het zand nog wel gezeefd en waar nodig aangevuld worden.

BUITENSPEELDAG OP 17 APRIL

Woensdag 17 april heeft de jaarlijkse buitenspeeldag plaats. Op verschillende plaatsen in Lier en Koningshooikt kunnen kinderen en jongeren van 14 tot 17 uur gaan spelen, in samenwerking met diverse organisaties en verenigingen. Dit is meer bepaald het geval in Jeugdcentrum Moevement, de Sportvelden (i.s.m. de Sportdienst en straathoekwerker Willem Hautekiet), het speelbos Holderdepolder (i.s.m. de Speelmicroob), het Kardinaal Mervcierplein (i.s.m. de bibliotheek), het speelveldje van de Stierstraat (i.s.m. Chiro Lips), het wijkhuis van Zevenbergen (i.s.m. het buurtcomité), het speelplein van de Mechelpoort (i.s.m. Chiro Lier), de Waterschrans (i.s.m. KLJ Lier-Noord), de Herderin (i.s.m. KLJ Lier-Zuid), de mini-pitch Sion (i.s.m. de KSA) en het Koningsbos in Koningshooikt (i.s.m. Chiro Jut).

Tekst DéBé

Foto Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.