Vernieuwde sander de vosstraat feestelijk ingehuldigd

07 dec 2014 - 19:29

Nieuws

In Koningshooikt werd de vernieuwde Sander De Vosstraat feestelijk ingehuldigd. Bij motorhomes Konings kon genoten worden van lekkere smoutebollen en kon op het toeristisch trammetje gestapt worden voor een inauguraal ritje.

Burgemeester Frank Boogaerts heette de genodigden en de buurtbewoners van harte welkom. De straat is genoemd naar Alexander De Vos, die in 1882 in Schoten geboren werd en in 1961 in Koningshooikt overleed. Hij was er koster-organist en schilder. De Sander De Vosstraat is de eerste vernieuwde straat die tijdens deze legislatuur kan ingehuldigd worden. Ze is 1.995 meter lang. De werken werden aanbesteed voor een bedrag van 3 miljoen euro. De heraanleg werd reeds lang geleden in het vooruitzicht gesteld. Reeds op 7 oktober 2006 werd een studiebureau aangesteld.

Volgens schepen Bert Wollants wou de stad de straat in 2009-2010 opnieuw aanleggen. Het dossier kende een moeizame weg. Ze leek de regenwaterbuffering een hele klus en werd pas bij het einde van 2012 de stedenbouwkundige vergunning bekomen. In augustus 2013 konden de werken eindelijk van start gaan. Door de aanleg van voet- en fietspaden is de straat hier en daar wat breder geworden. Om het laatste stukje fietspad richting Berlaar aan te leggen en de waterhuishouding te realiseren, wordt nog op de nodige onteigeningen gewacht.

De vrijliggende fietspaden bieden de zwakke weggebruikers meer veiligheid, ten behoeve van de busreizigers werden verhoogde perrons aangelegd, terwijl asverschuivingen de snelheid van de autobestuurders onder controle moeten houden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.