Vaarseizoen van de koninklijke moedige bootvissers feestelijk geopend

03 apr 2016 - 11:41

Nieuws

Onder ruime belangstelling hebben de Koninklijke Moedige Bootvissers het nieuwe vaarseizoen ingeluid. De talrijke genodigden – w.o. de schepenen Lucien Herijgers, Rik Pets en Rik Verwaest -, werden welkom geheten en toegesproken door voorzitter Maurits De Smedt. De blikvanger was ongetwijfeld de nieuwe aanlegsteiger met aangepaste zachte helling in U-vorm voor rolstoelgebruikers.

In het verleden toonden rolstoelgebruikers zich soms terughoudend om in één van de platbodems plaats te nemen, gelet op de toch wel steile helling. Door bereidwillige bootvissers-handen werden ze zo nodig in de boot gedragen. Twee jaar geleden werd aan de stad gevraagd om een aangepaste steiger te bouwen, doch dit leek toen niet mogelijk. De bootvissers lieten dan maar in eigen beheer een steiger met een hellingsgraad van 10% installeren. Voor de clubkas betekende het een investering van 11.000 euro.

Voorzitter Maurits De Smedt blikte met voldoening terug op het voorbije seizoen, waarin 12.000 toeristen werden rondgevaren met één van de vijf elektrisch aangedreven vaartuigen. Lier beschikt zodoende over de grootste vloot milieuvriendelijke fluisterboten van het land. Het vorige seizoen werd een nieuwe boot ingehuldigd en werden tal van evenementen en feesten logistiek ondersteund. Dit was o.m. het geval bij de Duckrace, het festival Toeters en Blazen, het Truck Foodfestival, de verenigingenmarkt, de Mariale kinderprocessie en de aankomst van Sinterklaas.

Drie bijzondere gebeurtenissen kleurden het jaar 2015. Tijdens de Gummarusfeesten werd gedurende twee weekends de middeleeuwse herberg ‘De Wildeman’ open gehouden. Toen midden augustus 2015 wegens de rioolaansluiting in de Begijnhofstraat, het waterpeil van de binnennete met 50 centimeter moest zakken konden gedurende 1 week geen toeristische rondvaarten worden gehouden. De tijd werd dan maar zinvol ingevuld met het opkuisen van de binnennete. Daarbij werd een verzameling aan fietsen (25!), nadarhekkens, verkeersborden, stoelen, bloembakken, zakken huisvuil en zelfs een vlaggenmast opgehaald. Tenslotte viste Rudy Verbruggen op 22 augustus 2015 als een onvervalste ‘Vettigen Teen anno 2015’ een beeldje van Maria met kind uit het water. Het kreeg een gepaste plaats in het clublokaal.

Een pluim ging uiteraard naar de 12 vaarders en de 14 logistieke medewerkers, die als vrijwilliger al hun vrije tijd opofferen en de drijvende kracht van de vereniging zijn. Terwijl de Piepenholleke Brassband voor de muzikale noot zorgde, droeg Tom Mariën een gelegenheidsgedicht voor, dat in de toekomst mogelijk geprojecteerd wordt op één van de meerpalen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.