Unizo huldigt fons de vos

01 dec 2015 - 10:38

Nieuws

Na meer dan 65 jaar trouwe dienst als secretaris van achtereenvolgens de Christen Midddenstandsbond, het Nationaal Christen Middenstands Verbond en Unizo, had in het stadhuis een huldezitting plaats ter ere van Fons De Vos. Hij werd er omringd door schepen Anja De Wit en Lucien Herijgers, bestuursleden en leden van Unizo en familieleden. Uit handen van nationaal Unizo-voorzitter Karl Verlinden ontving hij het gouden speldje van Unizo.

Zijn grote verdiensten werden toegelicht door Philip Peeters, nationaal voorzitter van Unizo Karl Verlinden en schepen Lucien Herrijgers. Fons De Vos werd op 22 april 1938 op Lisp geboren als zoon van een kruidenier. Nadat hij in 1959 afstudeerde aan het Sint-Gummaruscollege, werd hij door toedoen van Karel Roofthooft benoemd als klerk bij de stad Lier. Aansluitend volgde hij gedurende 3 jaar in Antwerpen avondonderwijs bestuurswetenschappen, wat hem de functie van directeur van de Lierse sportinfrastructuur en het stedelijk zwembad opleverde. In 1963 werd hij aangesteld als secretaris van de Christen Middenstandsbond, met lokaal in De Valk aan de Grote Markt. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het aanvragen van een handelsregister, het invullen van belastingsaangiften, het organiseren van handelsbeurzen in een tent op der Grote Markt, van modeshows en eindejaarstombolas.

Toen notaris Joseph Van Cauwenberghe aangesteld werd als nieuwe voorzitter, verhuisde het secretariaat naar zijn kantoor en wijzigde de naam in het Nationaal Christen Middenstands Verbond. Fons De Vos zette zijn activiteiten onverdroten verder onder het voorzitterschap van Hugo Van Rooy, Bruno Hazenbosch – toen Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers ontstond en in de burelen van MDK – het huidige BKCP – een nieuw secretariaat ingericht, Jos Tobback (2001-2012) en Philip Peeters (sinds 2013). In het totaal kan hij terugblikken op 52 jaar voorbeeldige inzet.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.