Uniek kerstconcert door ensemble ‘the party’

02 dec 2014 - 17:05

Nieuws

Op 19 december brengt het ensemble ‘The Party’ om 20 uur in de Colibrantzaal aan de Deensestraat, een uniek kerstconcert. Op het programma staat muziek uit de 19de eeuw en meer recente kerstliederen.

Het ensemble dat bestaat uit sopraan Hendrickje Van Kerckhove, harmoniumspeler Bart Rodyns, violist Eliot Lawson en bassist Lode Leire, brengt de traditie van ‘The Party’ weer tot leven. Vanaf het midden van de 19de eeuw trok een groep vermaarde muzikanten – die zich ‘The Party’ noemden – in de lente en de herfst telkens voor een periode van zes maanden doorheen de Engelse provincies. Zowat elke avond werd opgetreden. Soms werden twee concerten per dag verzorgd. ‘The Party’ bestond uit violist Henry Vieuxtemps, contrabassist Giovanni Bottesini, harmoniumspeler Jacques-Nicolas Lemmens en zijn vrouw sopraan Helen Sherrington.

Het hedendaagse ensemble ‘The Party’ wenst de traditie van sfeervolle kerstprogramma’s verder te zetten en de muziek uit de 19de eeuw weer tot leven te brengen. Ze brengen het repertoire van toen, maar ook nieuwe kerstliederen. Op 19 december wordt opgetreden te Lier; op 18 december eveneens om 20 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Lokeren. Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Ze zijn te bekomen via 0477-57 53 95, info@eubc.be of ensembleparty@gmail.com.

Foto’s: Christa

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.