Ultraloop voor kiwanispopjes

08 aug 2015 - 10:08

Nieuws

Lange afstandsloper Guy Goossens liep in 2013 de 273 kilometer lange ‘Marathon des Sables’. Op deze manier zamelde hij meer dan 8.000 euro in voor de damesclub Kiwanis Symforosa Lier. Het geld werd geschonken aan de goede doelen van de club voor kwetsbare kinderen. Van 20 tot 26 september loopt Guy een ultramarathon van 280 kilometer door de Grand Canyon in de USA. Het sponsorgeld gaat ditmaal naar de kiwanispop.

Guy Goossens is de echtgenoot van Ilse Dewaele, voorbeeldig lid van de damesclub Kiwanis Symforosa Lier. De club neemt het Kiwanismotto ‘Serving the children of the world’ wel letterlijk op. Ditmaal gaat Guy de ‘Grand to Grand Ultra’ lopen in de Grand Canyon om de kiwanispop te steunen en te promoten.

De kiwanispopjes worden gebruikt door het medisch team van het kinderziekenhuis Koningin Paoloa in Antwerpen. Ze moeten de opvang van kinderen in het ziekenhuis lichter maken. Via de pop kunnen de kinderen gerustgesteld worden door het medisch personeel en hun onzekerheid overwinnen. Aan de hand van de pop wordt aan de kinderen uitgelegd wat er gaat gebeuren bij een opname en een verblijf in het ziekenhuis en daarna. Met de pop kan van alles gebeuren: hechten, prikken, zwachtelen, in het gips leggen, opereren. De op mag mee naar de radiografie, onder de scanner en zelfs naar de operatiezaal.

Wie de actie wil steunen kan een gift overmaken aan Kiwanis Belgium Fund vzw op rekening IBAN BE53 3101 1781 2953 en BIC BRUBEBB, met vermelding ‘Kiwanis Pop’. Meer info is beschikbaar via www.kiwanis-pop.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.