Uitzinnige kampioenenviering in 1997 (retro 100)

03 mei 2020 - 10:58

Nieuws

Wat vliegt de tijd toch snel! Vandaag zijn we precies aan de honderdste bijdrage van onze ‘corona retro-reeks’ toe. Dit betekent dat we al vijftig dagen in ‘redactionele quarantaine’ zitten. Nummer 100 wordt een ‘specialleke’. Met een exclusief beeldverslag keren we in de tijd terug naar 25 mei 1997.

Met doelpunten van Dirk Huysmans, Eric Van Meir en David Brocken, behaalde K Lierse SK reeds bij de rust een klinkende 0-3 voorsprong en zijn vierde nationale kampioenstitel. In feite betrof het de zesde titel. Tijdens wereldoorlog II won geel-zwart aan het einde van het seizoen 1939-1940 zowel de provinciale noodcompetitie als de Beker Leysen (in vervanging van de reguliere competitie). Ook de noodcompetitie van de campagne 1940-1941 werd gewonnen. De finale hiervan werd op 5 juli 1941 in Brussel met 3-1 gewonnen van White Star. De wedstrijd werd in oorlogstijd bijgewoond door 18.000 toeschouwers, w.o. 2.000 uit Lier die met speciale treinen werden aangevoerd.

De bijgevoegde beelden roepen de sfeer op van het vertrek van de indrukwekkende karavaan op de Ring, de spanning tijdens de match in de Eikelstraat, de terugkeer en de enthousiaste begroeting van de spelers in het stadion, de viering in het stadhuis, de optocht naar de Gasthuisvest en de huldiging aldaar.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.