Tweelicht & zoon wint gents kindertheaterfestival

12 jan 2017 - 11:29

Nieuws
Tips4Trips

In de leeftijdscategorie van 7 tot 12 jaar heeft het Liers Jeugdtheater ‘Tweelicht & Zoon’ de 9de editie van het kindertheaterfestival ‘Spekken’ in Gent gewonnen. Hoofdrolspeler en schrijver Johan De Paepe van de bekroonde productie ‘Patje, de Kikkerprins’ ontving als prijs een snoepentaart van jury-voorzitster Ilse Everaert.

De prijs werd mee toegekend door de kinderen, die een keuze moesten maken uit in het totaal 45 producties en aan ‘Patje, de Kikkerprins’ liefst 5 sterren toekenden. De productie werd omschreven als een toffe, prettige voorstelling met mooie en grappige onliners en een leuk decor, zodat ze zowel voor kinderen als voor volwassenen een boeiend kijkstuk is.

Samen met haar papa Patrick, leeft dochter Patricia in een gouden kooi waar alles van goud is. Ze mag echter nooit de kooi verlaten, want buiten dreigt het gevaar. Patricia slipt toch naar buiten en ontmoet in de tuin Patje, de kikker. Ze spelen samen, maar dan valt de gouden bal van Patricia in de vijver. Patje wil helm wel opvissen, maar op drie voorwaarden: hij mag bij haar op bezoek komen om iets lekker te eten; hij mag een dutje doen op haar kussen en hij krijgt een zoen van haar. Alleen op die manier kan hij onttoverd worden tot mens. Het loopt evenwel niet helemaal zoals verwacht!

Het gezelschap ‘Tweelicht & Zoon’ werd in 1999 opgericht door Johan De Paepe en Jos Dom. ‘Fleur of de Koorddanseresprinses’, ‘Alleendje’, ‘Jeanne’, ‘Moby Dick’, ‘Fons Quichote’ en nu ook ‘Patje, de Kikkerprins’ zijn enkele smaakmakende voorstellingen van de jongste jaren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.