Tweede fase voor de heraanleg van de begijnhofstraat

04 sep 2015 - 17:43

Nieuws

Na het bouwverlof ging de eerste fase van de werken voor de heraanleg van de Begijnhofstraat, de Bles en de Kalkovenstraat van start met de rioleringswerken op de stadsvest. De werken verliepen vlot en zijn ondertussen afgerond. Maandag 14 september start de aannemer met de tweede fase: de rioleringswerken van het monument ‘Den Engel’ tot aan de ingang van het begijnhof. Deze werken nemen 110 werkdagen in beslag en zijn in het voorjaar 2016 achter de rug.

Op de site van het oude Paradijs zijn momenteel de nutsmaatschappijen bezig met de openbare nutsleidingen die zich op het terrein bevinden. Normaal zijn ze hiermee klaar op 10 september, waarna het slopen van de gebouwen kan starten. De sloopwerken gebeuren binnen de werfzone en nemen ongeveer een maand in beslag. Het terrein is volledig afgesloten, er is geen doorgang meer mogelijk tussen de Kanunnik Davidlaan en de Kapucijnenvest. Na de sloopwerken wordt het puin afgebroken op het terrein en afgevoerd. Voor het afvoeren van het puin houdt de aannemer rekening met de schooltijden. Het einde van de sloopwerken is voorzien rond eind december 2015. De bouw van de nieuwe woonzorgcampus, die bestaat uit een dienstencentrum, sociale ouderenwoningen, private appartementen en ruimte voor buurtondersteunende handel, vat aan na het bekomen van alle vergunningen en dit ten vroegste in april 2016.

Vanaf maandag 14 september tot einde oktober wordt de Begijnhofstraat afgesloten vanaf de stadsvest tot voorbij de ingang van het begijnhof. In de Begijnhofstraat blijft plaatselijk verkeer, doodlopend aan de werken, mogelijk. Uitgezonderd voor fietsers geldt op het Zimmerplein éénrichtingsverkeer in de richting van de Netelaan. Auto’s die de parking in de Schapenkoppenstraat verlaten, dienen verplicht rechts af te slaan. Het éénrichtingsverkeer in de Kanunnik Davidlaan wordt opgeheven. Dit gedeelte wordt opengesteld voor plaatselijk verkeer in twee richtingen, doodlopend aan de werken in de Begijnhofstraat. Enkel plaatselijk verkeer van de bewoners is toegelaten . Fietsers dienen af te stappen. Zowel de aannemer van de sloopwerken als de aannemer van de werken voor de heraanleg van de Begijnhofstraat, de Bles en de kalkovenstraat, houden bij het afvoer- en werfverkeer rekening met de schooltijden.

Voor fietsers die de Kanunnik Davidlaan willen bereiken vanaf het Zimmerplein, de Werf en de Netelaan wordt een fietsomleiding voorzien via de Schapekoppenstraat langs de sportvelden naar de stadsvest. Ook fietsers die van de Lispersteenweg en de Spuivest komen zullen er attent op gemaakt worden dat de Begijnhofstraat afgesloten is en ze best de stadsvesten gebruiken. In functie van een vlot en veilig schoolverkeer worden ook twee afzetzones aangeduid: de parking Dungelhoeff en de parking De Mol. Leerlingen die met de auto gebracht worden, kunnen vanaf de parkings verder naar de school wandelen. Op de parking Dungelhoeff kan gratis geparkeerd worden, door wie binnen het half uur de parking uitrijdt. Parking de Mol is gratis.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.