Traditioneel scenario voor 21 juli-viering

22 jul 2014 - 13:07

Nieuws

Naar aanleiding van de nationale feestdag werd in de Sint-Gummaruskerk het traditionele Te Deum opgedragen. Nadien werd onder leiding van de stadsharmonie Leo XIII opgestapt naar het monument van de gesneuvelden in de Begijnhofstraat. Tenslotte hield burgemeester Frank Boogaerts de obligate gelegenheidstoespraak.

Daarin verwees hij naar de belangrijke verkiezingen die dit jaar plaats hadden voor het Vlaams parlement, de federale kamer en Europa. Op Europees vlak deed een belangrijke groep verkozenen die niet warm lopen voor het huidige Europa en zelfs radicaal anti-Europa zijn, zijn intrede. Op Vlaams en federaal vlak hebben zich belangrijke verschuivingen voorgedaan, die andermaal aantonen dat we in een complex land leven met sterke regionale verschillen.

Het is de taak van het parlement en van de gewestregeringen om de recent goedgekeurde 6de staatshervorming uit te voeren. De federale en regionale regeringen zullen steeds meer rekening moeten houden met de maatregelen op economisch en financieel vlak die door Europa worden opgelegd. 21 juli is volgens de Lierse burgemeester een dag om vooral na te denken over de toekomst van het land.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.