Toeristische fietsers winnen overnachting

18 dec 2013 - 12:25

Nieuws

De Cycling Dinner blijft als culinaire fietstocht een succesformule. Ondanks de trage start als gevolg van het slechte weer in april, werden dit jaar 3.071 deelnemers genoteerd. Dit is minder dan in 2012.

De Cycling Dinner 2013 werd over een afstand van 60 kilometer uitgetekend tussen Lier en Mechelen. Er kon ook geopteerd worden voor een kortere versie van 52 kilometer. 2.207 individuele deelnemers vertrokken als koppel of in gezinsverband na een stevig ontbijt vanuit Lier. 864 fietsers maakten de tocht in groepsverband.

Het voor- en het hoofdgerecht werden geserveerd in Rumst en Mechelen. Het dessert stond opnieuw in Lier op het menu. Juli was de topmaand voor de boekingen in groep; augustus scoorde het best bij de individuele deelnemers.

Aan de Cycling Dinner was een wedstrijd verbonden. Als schiftingsvraag moesten de deelnemers het aantal antwoordformulieren (704) raden.

Met 715 waren Guy Lauwers en Hilde De Laet uit Reet er het dichtst bij. Zij wonnen een overnachting met onbbijt voor 2 personen in het Hof van Aragon.

In 2014 staat de Cycling Dinner opnieuw op het programma. De succesroute richting Mechelen wordt hernomen. Daarnaast wordt een nieuw parcours uitgewerkt, dat in het voorjaar zal voorgesteld worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.