Theatervoorstelling en barbecue voor anderstalige jongeren

02 sep 2017 - 17:09

Nieuws
Tips4Trips

Al meer dan 10 jaar organiseert de stad Lier het project ‘Taalvakanties’, dat bedoeld is om kinderen die thuis geen Nederlands spreken en les volgen in de OKAN-klassen (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) tijdens de zomervakantie op een leuke manier vertrouwd te maken met het Nederlands.

Dit jaar oefenden de kinderen onder professionele begeleiding van Warmoes en met de hulp van vrijwilligers de theatervoorstelling ‘Superhelden’ in. Gedurende 8 dagen werden 20 kinderen uit 8 landen ondergedompeld in de wereld van acteren, repeteren, dansen, musiceren en creëren. Ze zorgden zelf voor de uitnodigingen en de affiches en bouwden het decor voor de slotvoorstelling in cultuurcentrum Vredeberg. Burgemeester Frank Boogaerts stelde met voldoening vast dat de voorstelling ruime belangstelling genoot en een groot succes was.

Eerder organiseerden de deelnemers aan ‘Taalbad’ een barbecue aan jeugdcentrum Moevement. ‘Taalbad’ was bedoeld voor anderstalige nieuwkomers uit het secundair onderwijs, die in de voormiddag les volgden en in de namiddag kennis konden maken met het Lierse vrijetijdsaaanbod in samenwerking met jeugdhuis De Moeve en enkele sportclubs.

Op dinsdag 12 en donderdag 14 september gaat ook ‘De Leeswereld’ opnieuw van start. ‘De Leeswereld’ is een leeskring in de bibliotheek voor anderstaligen die al gevorderd zijn in het Nederlands. Ze lezen Nederlandstalige boeken en teksten die ze samen bespreken, zodat ze de taal nog beter beheersen. Een groep komt samen op dinsdagvoormiddag of op donderdagnamiddag. Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Tekst: DéBé

Foto:FB

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.