Tentoonstelling ’40 jaar vlaams belang’

11 sep 2018 - 16:25

Nieuws

Tot en met zondag 23 september kan in het Vleeshuis aan de Grote Markt nog een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling ‘Vlaams Belang: 40 jaar richtinggevend’. Belangstellenden zijn welkom op donderdag, vrijdag, zondag en maandag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.

Bij gelegenheid van de openstelling werden de genodigden welkom geheten door voorzitter Bart Verhoeven van de afdeling Lier-Koningshooikt. Volgens de lijsttrekker voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen geeft het Vlaams Belang in Vlaanderen al 40 en in Lier al 35 jaar de richting aan, wat hij illustreerde aan de hand van tal van voorbeelden. Zo worden voorstellen van het Vlaams Belang na verloop van tijd effectief doorgeoierd. Ook al staat de partij aan de zijlijn, dan fungeert ze toch als richtingaanwijzer. De tentoonstelling die met foto’s, gadgets en voorwerpen visueel is opgebouwd, wenst emoties en herinneringen op te roepen. Aandacht wordt o.m. besteed aan de stichter Karel Dillen en aan de toekomst.

Europees parlementslid Gerolf Annemans trad de voorzitter bij. Het Vlaams Belang staat niet enkel aan de zijlijn, maar zit ook midden het gewoel. Spreker blikte hoopvol vooruit naar de toekomst, want de heropstanding is volgens hem nabij.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.