Teater Lier op stap met bollebozen en trollen

04 mrt 2019 - 12:20

Nieuws

‘Bollebozen en Trollen’ is de titel van de eerstvolgende productie van Teater Lier. Vrijdag 8 maart heeft om 20 uur in de Spaanse Poort, Bril 6, de première plaats van dit familiestuk dat geschreven werd door Herman Cogghe en opgevoerd wordt in een regie van Anna Van Opstal.

In het koninkrijk Nynorsk is er grote opschudding. Prinses Firella is verdwenen en haar vader, koning Flos I, is er zeker van dat de trollen daar voor iets tussen zitten. Hij schakelt de hulp in van Thorald Trollstig, de knapste en meest begaafde trollenjager van het land. Deze moet alle trollen voor goed uit het land verjagen. Ook prins Ymir van Foroyar, die een oogje heeft op Firella, blijft niet bij de pakken zitten en schakelt de hulp in van de Bollebozen. Deze groep knappe koppen gaat avontuurlijk speurwerk niet uit de weg. Ondertussen start koningin Gunnhild haar eigen onderzoek en wordt ze bijgestaan door Jako de hofnar. Onderweg komen ze wel een heel speciaal volk tegen. Het is dan ook de vraag of Firella wordt teruggevonden en of de Trollen wel de echte schuldigen waren of dat er meer zit achter de verdwijning van de prinses?

Zowel jong als oud kan mee verdwalen in een fantasiewereld vol met verrassende personages en grappige situaties. Het gaat hier om een typisch sprookje met vele knipogen naar de hedendaagse wereld. Ook wat de muziek betreft is er een mix terug te vinden van klassieke muziek en hippe beats. Verlenen hun medewerking: Aimée Peiffer, Anke Slaets, Axelle Fleurbay, Emil Krastev, Floor Biermans, Fynn Van Tendeloo, Gert Verscheuren, Kato Janssens, Marc Janssens, Marjolein Valkenborghs, Rita Beullens, Roel De Caluwé, Roger Meylemans, Sam Dieltjens, Tijl Vermeulen, Toon Brawers en Wannes De Meyer. Voorstellingen hebben plaats op8, 9, 15 en 22 maart om 20 uur en op 10, 16, 17 en 23 maart om 15 uur.

Tekst: DéBé

Foto’s: Teater

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.