Studenten runnen eigen koffieshop

19 nov 2014 - 18:50

Nieuws

‘Cupfie’ is de naam van de koffieshop die dit schooljaar wordt uitgebaat door 7 leerlingen van het 7de specialisatiejaar Winkelbeheer en Etalage van Sint-Ursula. De winkel geniet als leerbedrijf de steun van Unizo, om zodoende de het ondernemerschap te stimuleren.

Onder leiding van leerkracht Gerd Verhaegen hebben de leerlingen zelf het concept, de naam, het logo en de marketingstrategie bedacht. Ze hebben de winkel ook zelf geschilderd, behangen en ingericht. Bij ‘Cupfie’ kan koffie (capucino, hazelnoten koffie, speculoos koffie en koffie verkeerd), thee en fruitsap gedegusteerd worden. Ter plaatse kunnen ook geschenpakketten aangekocht worden.

Voor de leerlingen betekent het opstarten en runnen van een eigen zaak de ideale voorbereiding op het latere beroepsleven. ‘Cupfie’ is gelegen aan de Mechelsestraat 17 en open op maandag, dinsdag en vrijdag van 8 tot 17 uur en op woensdag van 8 tot 15 uur. De donderdag is de sluitingsdag. Dan lopen de leerlingen stage in een zelfstandige winkel in Lier en omstreken. De bezoekers worden uitgenodigd om een ‘selfie ‘met een tas te maken, die een plaatsje aan de muur krijgt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.