Strijdvaardigheid troef tijdens nieuwjaarsreceptie vlaams belang

16 jan 2016 - 12:54

Nieuws

In aanwezigheid van tal van leden en sympathisanten had in zaal De Lispenaar de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang, afdeling Lier-Koningshooikt, plaats. De aanwezigen werden toegesproken door plaatselijk voorzitter Bart Verhoeven en Chris Janssens, fractievoorzitter in het Vlaams Parlement. Beide sprekers gaven blijk van een opvallende strijdvaardigheid.

Bart Verhoeven blikte met voldoening terug op het voorbije jaar, waarin het Vlaams Belang een opvallende aanwezigheid toonde. Er werden meerdere publieke acties gevoerd, een grote enquête voor de handelaars gehouden en pamfletten en flyers uitgedeeld. De afdeling was actief aanwezig in de sociale media, aanwezig bij tal van evenementen, beschikt over een geactualiseerde webstek en was als enige – in vergelijking met de andere slapende oppositiepartijen – actief in de gemeenteraad. De vele positieve reacties van de man in de straat, versterken het gevoeld om op de ingeslagen weg verder te gaan. De voorzitter formuleerde verder ene reeks kritische bedenkingen bij het gevoerde beleid.

Chris Janssens feliciteerde de mandatarissen Jan Mortelmans, jarenlang het boegbeeld in Lier, en Jan Van Gorp, die op 1 januari in de OCMW-raad werd opgevolgd door Walter Mariën. In zijn toespraak betreurde hij het feit dat ons land blijkbaar de draaischijf is van het moslimterrorisme dat in Europa en elders in de wereld steeds maar toeneemt. De grenzen moeten gesloten worden om de reeks aanslagen en aanrandingen te voorkomen en om onze vrijheid en identiteit te beschermen. Ondertussen zetten duizenden migranten ons sociaal zekerheidsstelsel verder op de helling en dit terwijl steeds meer Vlamingen in armoede moeten leven. Tot besluit stelde hij dat een einde moet komen aan de geldtransfers naar Wallonië en Vlaanderen alleen een toekomst heeft als een autonoom Vlaanderen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.