Statig herenhuis wordt koffiehuis ‘la creme’

30 jul 2016 - 10:41

Nieuws

Het prachtige herenhuis ‘Hof Den Draaiboom’ in de Kanaalstraat herbergt sinds midden juli het koffiehuis ‘La Crème’. Al wie in een stijlvolle en rustige omgeving wil verpozen bij een drankje en een hapje, vindt hier beslist zijn gading. ‘La Crème’ werd ondergebracht in een statig herenhuis met een rijke geschiedenis.

Het herenhuis ‘Hof Den Draaiboom’ dateert van het begin van de 19de eeuw en werd gebouwd op initiatief van Hubert Feremans, als woonhuis bij de gelijknamige brouwerij die wat verderop gelegen was. De brouwerij werd afgebroken tijdens de jaren 1930, nog voor het Netekanaal uitgegraven werd. Het ‘Hof Den Draaiboom’ omvatte naast het riante woonhuis, een groot park, stallen voor de paarden en een lange poort waar de bierkarren gestald werden. In de kelder bevonden zich de keuken, de wijnkelder en de gistkuipen. Hubert Feremans had geen kinderen en schonk zijn bezittingen aan het OCMW, waarmee destijds het bejaardentehuis ‘Het Paradijs’ gebouwd werd. In 1950 werd de patriciërswoning aangekocht door Robert Goetzé, eigenaar van de brouwerij in de Nazarethdreef. De familie verbleef hier tot het begin van de jaren ’90, toen verhuisd werd naar een serviceflat in Lier. De woning stond sindsdien leeg, maar werd wel onderhouden.

Ruim 2 jaar gelden toonden Werner Cant en zijn echtgenote Sanne Kerremans belangstelling voor de woning. Zij wilden hun leven een andere wending geven en droomden al langer van een eigen koffiehuis. Werner die 25 jaar actief was in de bouwsector, dacht eerst aan een locatie in Antwerpen, maar verloor uiteindelijk zijn hart aan Lier ‘een mooie stad met vele mogelijkheden’>. Begin 2014 werden de renovatiewerken aangevat, aanvankelijk in combinatie met de dagelijkse job, maar het laatste halfjaar voltijds. Het resultaat mag best gezien worden. De renovatie werd uitgevoerd met respect voor de authenticiteit van de woning en het interieur. ‘Inside’ zijn 58 plaatsen beschikbaar. ‘Outside’ kunnen nog ééns 65 personen ene plaatsje vinden op het terras.

Koffiehuis ‘La Crème’ biedt een uitgebreide kaart wijnen, warme en koude dranken, broodjes, croque-monsieurs, salades, pastas, tapas, hamburgers, wafels, ijs en gebak. Op zondag wordt van 10 tot 13.30 uur een brunch gehouden. Alles wordt ter plaatse bereid met verse producten. ‘La Crème’ is van dinsdag tot en met zondag open van 10 tot 22 uur. De maandag is de sluitingsdag. Het is de aangewezen plek voor wie in alle rust wil genieten van een hapje en een drankje en dit te midden van de natuur. Kinderen beschikken hier over een speelhoek. Bovendien worden in de tuin nog speeltuigen en mini-huisjes voorzien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.