Stad verwelkomt opnieuw nieuwe inwoners

22 jun 2015 - 11:57

Nieuws
Tips4Trips

Voor de tweede maal in korte tijd werd een lichting nieuwe inwoners van de stad Lier in de Colibrantzaal ontvangen. Ze werden er getrakteerd op een uitgebreid ontbijt, een drankje en een Liers vlaaike, een kennismaking met de medewerkers en de diensten van de stad en een toeristische verkenningstocht.

De talrijke aanwezigen werden welkom geheten door burgemeester Frank Boogaerts. Volgens de burgervader zijn er uiteenlopende redenen om zich in Lier te vestigen: professionele, familiale of de charme die een provinciestad uitstraalt. Lier is trouwens één van de mooiste steden van Vlaanderen en heeft heel wat te bieden, zoals monumenten die behoren tot het werelderfgoed erkend door de Unesco. De stad kent een rijk cultureel en verenigingsleven, bezit de grootste muziekacademie van Vlaanderen, een bloeiende kunstacademie, een gevarieerd horeca-aanbod en attractieve winkelstraten.

Een bijzondere troef vormen de groene stadswandelingen, het ruime onderwijsaanbod, de ruim 120 KMO’s en een wereldbedrijf als Van Hool. Op het gebied van de sport speelt Lier een belangrijke rol met haar voetbalclubs, hockey-, basket, atletiek, volleybal, tennis en watersportverenigingen. Op dit moment zorgen meerdere bouwwerven voor meer dan 1.200 nieuwe woongelegenheden en zijn belangrijkje wegenwerken aan de gang. De burgemeester verwees tenslotte naar de grote Gummarusfeesten, die in het najaar op het programma staan.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.