Sportpersprijs voor g-olympiers van ac lyra

24 feb 2019 - 12:58

Nieuws

Tijdens de Nacht van de Sport werd de sportpersprijs voor 2018 uitgereikt aan Eliese Ceulemans (16) en Hannes Verbruggen (18). Beide G-atleten van AC Lyra werden geselecteerd om van 14 tot 21 maart deel te nemen aan de ‘Special Olympic Summergames’ in Abu Dhabi, de hoofstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Aan deze wereldspelen wordt deelgenomen door 7.000 sporters uit 170 landen, die zullen aantreden in 24 sporttakken. Ze worden begeleid door 2.600 coaches en ondersteund door 20.000 vrijwilligers. Dagelijks worden 60.000 toeschouwers verwacht. Wereldwijd zullen 5 miljoen kijkers de prestaties op de voet volgen. Hannes werd geboren in Duffel op 31 december 2000; Eliese in Lier op 17 september 2002. Al 7 jaar zijn ze lid van AC Lyra. Ze begonnen te trainen bij de G-kids en maken nu deel uit van het G-team. De trainingen hebben plaats op maandag- en vrijdagavond. Op woensdag gaan ze onder begeleiding nog lopen en volgt Hannes werptraining bij de valide atleten. Beide zijn all-round atleten, die zowat alle disciplines beoefenen. De voorkeur van Hannes gaat uit naar het werpen, terwijl Eliese het verspringen verkiest. Moet een estafette gelopen worden, dan primeert de teamspirit en tekenen ze present.

Als voorbereiding op de ‘Special Olympic Summergames’ trainen ze wekelijks bij de eigen club. Met de Belgische organisatie volgden ze ook enkele trainingsdagen en werkten ze een trainingsstage af. In Abu Dhabi zal Hannes deelnemen aan de 800 m., het verspringen en de 4 x 100 m. Eliese zal de kleuren van ons land verdedigen op de 800 m., de 1.500 m. en de 4 x 100 m. Als pionier en ankerclub van de G-sport in Vlaanderen, mag AC Lyra 2 van de 6 Belgische deelnemers afvaardigen. De deelname vertegenwoordigt wel een aardig kostenplaatje. Om de kosten te dekken organiseerde AC Lyra in 2018 een springkastekenfestijn, een quiz en een eetfestijn. Lionsclub Lier Twee Neten overhandigde een cheque van 1.600 euro. Eliese en Hannes zullen er in Abu Dhabi niet alleen voor staan. Ze worden ter plaatse aangemoedigd door enkele trouwe supporters en trainster Ann Crauwels.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.