Spetterend gymvaria van Lierse turnkring

02 jun 2014 - 22:31

Nieuws

Het jaarlijkse Gymvaria van de Koninklijke Lierse Turnkring stond ditmaal in het teken van het 120-jarig bestaan van de vereniging. Ruim 600 toeschouwers genoten in de stedelijke sporthal van het wervelend optreden van 250 turners. Het feest werd vlot gepresenteerd door Walter Liekens.

De Lierse Turnkring werd opgericht op 19 juni 1894. De eerste oefeningen hadden plaats in zaal ‘Au Boulevard’ in de Antwerpsestraat. Nadien volgde de verhuis naar het Casino en de Eldorado. Van 1900 tot 1934 beschikte de vereniging over de eigen turnzaal ‘Goed Heil’. Daarna werd een onderkomen gevonden in achtereenvolgens de Belgrado, het Spiegelhof en de Rijksnormaalschool. Vanaf 1946 wordt geoefend in het Koninklijk Atheneum. Na verloop van tijd kwam daar ook de stedelijke sporthal en de oefenschool aan het Kluizeplein bij.

Het jaarlijks turnfeest had gedurende vele jaren in de Pallieterhal plaats. Sinds 40 jaar vormt de stedelijke sporthal het vertrouwde decor. Het jongste gymvaria werd ingezet met het aantreden van de kleuters, de jongens en de meisjes, de jazzdansers en de nieuwe gymfun-groep. Na een korte pauze kon voluit genoten worden van het optreden van de selectieploegen, van de demonstraties tumbling, acro-gym, jazzdans, trampoline en ritmische gymnastische dans en van de oefeningen op de mat, aan de plint en de oefenbrug. Ter afronding werd nog hulde gebracht aan de trainers, de vele medewerkers en de bestuursleden onder leiding van voorzitter Frank Verelst.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.