Speelgoedwinkel krokodil sluit de deuren

13 jul 2017 - 14:12

Nieuws

Na ruim een kwarteeuw sluit de bekende Lierse speelgoedwinkel Krokodil nu zaterdag definitief de deuren aan de Grote Markt. Samen met haar dochter organiseerde zaakvoerster Helena De Coster tijdens de uitverkoop een unieke boekentassenpop-up. Wie een oude boekentas meebracht kreeg korting op een nieuwe. De oude boekentassen gaan nu naar het schooltje ‘Sikiliza Leo’ in Oeganda. Mede-zaakvoerster Hilde Berger, die 4 jaar geleden helaas overleed, was de bezieler van dit project. ‘Hilde en ik startten de winkel toen onze kinderen nog heel klein waren. Nu zijn er kleinkinderen en is het tijd voor het pensioen en het verkennen van nieuwe horizonten. Nog tot en met zaterdag kunnen bij Krokodil Lier boekentassen bekomen worden. Daarna sluit de winkel definitief de deuren’, zo benadrukt Helena De Coster.

De speelgoedwinkel ging 26 jaar geleden van start als ‘In den Olifant’ in de Rechtestraat. Met enkele andere spoelgoedwinkels werd onder de naam ‘Krokodil’ een samenwerkingsverband opgestart. In Lier verhuisde de winkel al gauw van de Rechtestraat naar de Grote Markt, omdat de stockruimte te klein werd. ‘Ik dank onze klanten voor hun trouw, vriendelijkheid en dankbaarheid. Ik kreeg hartverwarmende reacties toen ik de klanten liet weten dat ik zou stoppen’, aldus Helena De Coster. ‘Ik heb een boek gelegd waarin de mensen iets kunnen neerschrijven. Dat gaat van ‘we gaan deze vaste waarde in Lier missen’ tot ‘ik kwam hier als kind en nu met mijn eigen kindjes’ en zelfs ‘dit is de mooiste winkel van de wereld’.

Of dit nu het definitieve einde is van Helena De Coster als ondernemer, is nog niet helemaal zeker. ‘Krokodil Lier stopt als speelgoedwinkel, maar de boekentassenpop-up was een succes, gekoppeld aan een mooi project. Ik wil mijn ervaring graag doorgeven. Bovendien leent dit pand zich perfect voor start-ups. Ik werd al gecontacteerd voor een concept met kinderbrunches en voor een initiatief in de sociale sector. Ook pop-ups komen hier mooi tot hun recht’, zo besluit Helena De Coster.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.