12 mei 2014 - 22:24
Nieuws15 leerlingen van het St.-Ursulalyceum uit Lier en van het St.-Gabriëlcollege uit Boechout hebben zich in het kader van het KRAS-Scholierenparlement dit schooljaar gebogen over mondiale problemen. Het centrale thema was de wereldvoedselproblematiek. Het project was bedoeld om de jongeren voldoende diplomatische kwaliteiten bij te brengen om standpunten te verdedigen.
Het KRAS-project ligt in het verlengde van ‘Globelink’, een erkende Vlaamse jeugddienst die werkt rond thema’s van ongelijkheid in de wereld. Leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs vertrekken vanuit rollenspelen om via discussies tot oplossingen te komen. In de loop van het schooljaar werd tijdens vijf sessies gedebatteerd en gediscussieerd. Dit resulteerde in moties die vanuit een subgroep werden voorgelegd aan heel de groep.
De slotziting had plaats in het Lierse stadhuis in aanwezigheid van specialisten: lokale politici, Ivo Mechels van Test Aankoop en bioboer Koen Busschots. Zij kregen vragen voorgelegd over: de samenwerking tussen scholen en lokale boeren, het gebruik van regenwater in het huishouden en de promotie van lokale producten.