Site paradijs krijgt invulling als handbogenhof

12 sep 2016 - 13:18

Nieuws
Tips4Trips

Met de bouw van een dienstencentrum, 35 sociale appartementen hoofdzakelijk voor senioren en 90 private appartementen, krijgt de site van het voormalige RVT Paradijs een nieuwe invulling. De site krijgt het karakter van een autoluw woonerf, waarbij de ontsluiting met de auto voorzien is via de Kanunnik Davidlaan. In het totaal gaat het om een investering van 25 tot 30 miljoen euro.

De gebouwen van het voormalige RVT Paradijs kwamen bij het einde van 2012 leeg te staan, na de verhuis naar het nieuwe WZC Paradijs in de Transvaalstraat. In 2015 werden ze afgebroken nadat ze het toneel waren van herhaald vandalisme en enkele brandstichtingen. De gronden met een totale oppervlakte van 1,1 hectare werden in oktober 2004 door het OCMW verkocht voor 1,4 miljoen euro. Momenteel wordt de site nog gesaneerd, wegens de vervuiling door twee stookolietanks met een volume van elke 10.000 liter, die lek waren.

In eerste instantie wordt werk gemaakt van het publieke gedeelte. Zo wordt in november 2016 gestart met de bouw van het OCMW-dienstencentrum met een oppervlakte van 600 vierkante meter. Het omvat volgens OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten een toegangsruimte met onthaalbalie, burelen eb gespreksruimten, ene polyvalente zaal met cafetaria, leslokalen, een keuken, berging en technische ruimte. Mogelijk wordt het uitgebreid met lokalen voor welzijns-, culturele en sportieve activiteiten, afgestemd op senioren.

Naast het dienstencentrum komen 325 sociale appartementen overwegend voor senioren, die verhuurd worden door de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. 6 appartementen hebben 1 slaapkamer, de overige 29 2 slaapkamers. Bovengronds komen 18 parkeerplaatsen voor het dienstencentrum en 20 voor de sociale appartementen. De afwerking is voorzien bij het einde van 2017.

Voor de 90 private appartementen wordt einde dit jaar de bouwvergunning aangevraagd. Ze tellen 1, 2 tot 3 slaapkamers en zouden afgewerkt zijn in het voorjaar 2019. De verkoop start in maart 2017. Ze worden gekenmerkt door een hoogwaardige afwerking en een moderne architectuur. Qua bewoning wordt gestreefd naar een mix van jong en oud. Op de site is ook ruimte voorzien voor een ondergrondse parking en voor buurtondersteunende functies zoals een crèche, een winkel, een kantoor of een praktijk.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.