Sint-ursula fietst voor coop-africa

18 sep 2016 - 15:09

Nieuws

Voor de derde maal lanceert Sint-Ursula het project ‘Sint-Ursula Fietst’ ten voordele van ‘Coop-Africa’ (Cycling out of Poverty) en de actie ‘Bike4School’. Het betreft hier een Nederlandse stichting die actief is in Oost-Afrika en met fietsen de toegang tot het onderwijs en de gezondheidszorg wil verbeteren.

Op het Afrikaanse platteland moeten de kinderen tweemaal per dag en dit zes dagen per week te voet ruim 10 kilometer naar school afleggen. Dit heeft vanzelfsprekend een negatieve invloed op het schoolbezoek, de schoolresultaten en wat de meisjes betreft, de combinatie met huishoudelijke taken. Een fiets kan de levensomstandigheden dan duidelijk verbeteren. Leerlingen van de campus Sint-Ursula kunnen zich inzetten als ambassadeur of als actieve fietser. 8 ambassadeurs trekken van 26 oktober 2016 tot 7 november 2016 op inleefreis naar Kenia om te ervaren wat Coop-Africa voor de schoolkinderen betekent. Nadien zetten ze hun schouders onder allerlei acties om minstens 100 Afrikaanse leerlingen op de fiets te krijgen.

De fietsers vertrekken op 30 juni 2017 naar Alpe d’Huez. Gedurende tien dagen doorkruisen ze 3 landen, leggen ze per dag 100 kilometer af en hopen ze 15.000 euro in te zamelen. Tijdens het schooljaar woorden allerlei fysieke, sociale en mentale uitdagingen aangegaan en staan vanaf midden februari 2017 12 groepstrainingen van 50 tot 100 kilometer evenals een weekend in de Ardennen op het programma. Per 150 euro ontvangt een leerling in Kenia een fiets, een opleiding verkeersveiligheid en een opleiding om de fiets te herstellen. Wie het wenst kan de actie financieel steunen door een bedrag te storten op rekeningnummer BE13 7330 3076 9339 van de Campus Sint-Ursula, met de mededeling ‘Steun Coop-Africa’. Meer info kan bekomen worden bij Egwin.Raes@campussintursula.be of Joris.Tielens@campussintursula.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.