Show- en drumband liberty schittert in nice (retro – 200)

22 jun 2020 - 16:00

Nieuws

Vandaag zijn we toe aan de 200ste en (voorlopig) laatste bijdrage in onze ‘corona retro-reeks’. Exact 100 dagen hebben we herinneringen opgehaald aan plaatselijke gebeurtenissen, evenementen, toestanden en figuren, waarbij we 50 jaar en meer in de tijd terug gingen. Een tijdspanne waarin in Lier heel wat veranderd is. Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden en een terugkeer naar het weliswaar ‘nieuwe normaal’ geleidelijk mogelijk wordt, lijkt het moment gekomen om de retro-reeks (al dan niet even) ‘on hold’ te zetten. Met een onuitgegeven reeks foto’s over de succesvolle deelname van de Showband Liberty aan het carnaval in Nice, plaatsen we een waardig slotakkoord.

 x x x x x x x x x x x x x x

Tijdens de tweede helft van de jaren ’80 en het begin van de jaren ’90 was de Show- en Drumband Liberty één van de hoofdattracties tijdens het carnaval in Nice. Een week lang werden optredens verzorgd op verschillende plaatsen aan de Azurenkust: op de luchthaven, op de ‘Promenade des Anglais’ en in het theater ‘Verdure’. Uiteraard werd ook opgetreden in de opeenvolgende carnavalstoeten en bloemencorso’s.

Voor deze trips werd in belangrijke mate geïnvesteerd in kledij, instrumenten en uitrusting. De leden werden voorzien van nieuwe winteruniformen en zomerkledij. Als gevolg van pech en ellenlange files verliep de heenreis vaak niet van een leien dakje. Zo arriveerde de vrachtwagen met het materiaal soms slechts kort voor het vertrek van de stoet. Het carnaval in Nice is één van de grootste in Europa. Het organisatiecomité trok destijds al een budget van bijna 500 miljoen BEF uit. Drie weken lang werd elke stoet bijgewoond door 250.000 toeschouwers. Naast de Show- en Drumband Liberty stapten ook groepen uit diverse Europese landen, Amerika, Japan en Zuid-Afrika mee op.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.