Sfeervolle nieuwjaarsreceptie voor inwoners Lier=Koningshooikt

04 jan 2015 - 23:50

Nieuws

Een aangenaam winterzonnetje lokte talrijke inwoners van Lier en Koningshooikt naar de Grote Markt voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Ze konden wensen uitwisselen, genieten van tal van lekkernijen en kregen er de toespraak van de burgemeester boven op. Deze maakte in zijn persoonlijke naam en namens het schepencollege de beste wensen voor het nieuwe jaar over.

Volgens burgemeester Frank Boogaerts is er een lichtpuntje aan het einde van de financiële tunnel. Een overschot van 2,8 miljoen euro op de rekening van 2013 en een zuinig beheer van de gemeenschapsgelden, laten meer investeringen toe. Dit alles zonder verhoging van de aanvullende personenbelasting en van de opcentiemen op de onroerende voorheffing.

De trein van de informatisering, de digitalisering en de elektronische gegevensuitwisseling zal verder gezet worden, net als de promotie-campagnes ten voordele van de lokale middenstand en de horeca. In deze optiek mag de centrumbon beslist als een groot succes bestempeld worden.

Nu de Normaalschool werd aangekocht zal een project om wonen en winkelen in deze omgeving te combineren, ontwikkeld worden. Op de Dungelhoeffsite werden de samenwerking en de synergie tussen de stadsdiensten en het OCMW verder geïntensifieerd.

Op sportgebied werd in het Netestadion een nieuwe atletiekpiste aangelegd en worden de onteigeningsprocedures opgestart voor de bouw van een sporthal, de aanleg van een parking, de ontsluiting van de wegen en de nutsvoorzieningen aan de Hoge Velden.

De burgemeester keek verder uit naar de verwachtingen voor dit jaar. Cultuurcentrum de Mol krijgt een nieuwe tribune, de jeugdbewegingen ontvangen verder steun voor nieuwbouw- en renovatieprojecten en het jeugdhotel in het voormalige klooster van de Zwartzusters gaat in 2015 open. Op diverse plaatsen in de stad wordt overgeschakeld op energiezuinige verlichting. Als eerste stad in Vlaanderen wordt een wagen op aardgas aangekocht. Om meer dan 5.000 bomen opnieuw gezond te maken, wordt het bomenbeheersplan uitgewerkt, terwijl het vele slib in de Nete op een biologisch-ecologische manier zal verminderd worden.

Buiten de in het meerjarenplan voorziene openbare werken, worden ook de heraanleg van de St.-Gummarusstraat, een fietsverbinding tussen de KMO-zone Duwijck II en de Antwerpsesteenweg, de heraanleg van de Zaat/Veemarkt en de vernieuwing van de voetpaden in de Fruithoflaan voorzien.

Een Schoon en Proper Lier blijft één van de prioriteiten voor het stadsbestuur. De acties tegen sluikstorters zullen daarom verscherpt worden, net als de controles op de 30 kilometer, de diefstallen en de drugs. Kleine mankementen aan voetpaden en straten zullen zo snel mogelijk hersteld worden.

De burgemeester besloot met de verwijzen naar de feestelijke hoogdagen van 2015: de luisterrrijke St.-Gummarusprocessie van 11 oktober en de Lierse Ommegang van 27 september en 4 oktober.

Na dit uitgebreid ‘voorgerecht’ werd de grote feesttaart, andermaal bereid door de Koninklijke Lierse Bakkersbond, aangesneden en verdeeld. Marc Coenaerts zorgde voor een lekkere Castiliaanse schotel, de Koninklijke Moedige Bootvissers voor gebakken haring, ’t Goed Gevoeld voor soep en Oxfam-Wereldwinkel voor glühwein en fruitsap. Verder kon cava, bier, wijn, water en frisdrank bekomen worden. Om het kermisgevoel te versterken stond een oliebollenkraam en een kindermolen opgesteld. Leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, pakten uit met aangename muziek.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.