Sfeervolle kerstevocatie bij de donkvrienden

22 dec 2014 - 13:09

Nieuws

Reeds voor de 22ste maal organiseerden de Donkvrienden een intimistische fakkeltocht en een sfeervolle kerstevocatie. In de vertrouwde omgeving van de Donkhoeve waren gezelligheid en hartelijkheid troef.

Voor de fakkeltocht verzamelden tal van Donkbewoners, buren en sympathisanten op het erf van de familie Vekemans. Wegens de felle wind konden de voorziene kaarsen niet uitgedeeld worden en dienden ze alweer voor een jaartje opgeborgen te worden. Van op de Donk werd in groep opgestapt naar de typische kerststal van Bertro en naar de verwarmde Donkhoeve. De koperen beelden van de kerststal – die een eigen symboliek uitademen -, werden recent nog gerestaureerd door de kunstenaar.

De avond eindigde in de Donkhoeve. Daar werden de aanwezigen welkom geheten door voorzitter Jef T’Seyen, waarna ‘de fakkel’ werd overgedragen aan Kathleen die mooie kerstliederen bracht en aan Walter die uitpakte met enkele beschouwingen rond de decembermaand, het kerstfeest, de advent en de adventskrans en de zonnewende. Hij las ook de tekst ‘Een Witte Kerst’ van Godfried Bomans voor en eindigde met een kerstgedicht. Daarop maakte Jef T’Seyen namens de Donkvrienden de beste wensen over voor het nieuwe jaar. De bijeenkomst werd in de allerbeste stemming bij een drankje, een hapje en een babbel onder buurtbewoners afgesloten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.